Frenk & the Lean Machine – Earworm Attack

Facebookrssmail

Frenk de Groot is de man achter Frenk & the Lean Machine. In 2017 Bracht hij onder zijn eigen naam de EP ‘Ready, Set Go!’ uit. Voor deze EP zong hij alles en speelde hij de gitaar-en baspartijen in. Daarnaast gebruikte hij een drumcomputer. Frenk richtte een band op om live te kunnen spelen. Op 24 juni bracht Frenk & the Lean Machine hun debuutalbum  ‘Earworm Attack’ uit. Hier doen ook een aantal gastmuzikanten aan mee.

‘Plastic Soup’ heeft een pakkend intro. De rauwe zang van Frenk is wat minder krachtig dan je zou verwachten bij de rock. Het serieuze onderwerp wordt met vrolijkheid gebracht. Frenk’s uitspraak is vrij duidelijk zodat je al snel met de tekst kan meezingen. De opbouw van het nummer is eenvoudig. Het geluid is, zeker voor (hard) rock aan de fletse kant. Hoewel de ruige energie hierdoor niet volledig tot uiting komt, is dit openingsnummer wel opzwepend.

Ook de tweede track is onvervalste no nonsens rock. Het heerlijke pianospel van gastmuzikant Fred Plazier zorgt voor een extra lekker old school gehalte.

Frenk heeft geen groot vocaal bereik. Ook qua volume is er niet heel veel variatie, maar dat mag de pret niet drukken. De tekst van dit nummer is eigenlijk onzin, maar leuk is het zeker!

 Het eerste stuk van ‘Sing Along Song’ is in mid tempo, later ligt het tempo iets hoger. Het geluid van de cimbalen is te blikkerig, het geluid van de drums zelf is beter. Bovendien hoor je in een langzamer stukje de toonhoogte verschillen tussen de onderlinge drums.

 Alle nummers zijn vrij eenvoudig van structuur. Sommige teksten zijn voorspelbaar, dat maakt het meezingen alleen maar gemakkelijker. Deze pure rock is niet heel verrassend, maar wel pakkend! Live gespeeld zal alles vast nog beter tot zijn recht komen.

 Een aantal nummers zijn ‘oudjes’ van de debuut EP. ‘Ready Set Go!’ was daarvan de titeltrack. Deze pas ook in het rijtje ‘earworms’, en sluit daarom goed aan bij de overige nummers op deze cd.

 Tot slot ‘Earworm Attack, Brass-Mix, dit is een bonus-track. Het geluid van een ‘blazers sectie’ zorgt voor een heus brass gevoel. Het is niet vernieuwend, maar wel verrassend. En het geeft zeker wat extra’s.

Je hoort nu echte drums, in plaats van een drumcomputer dat is een hele verbetering ten opzichte van zijn EP. Toch is de stap voorwaarts minder groot dan gehoopt. Wat de geluidskwaliteit van deze opzwepende nummers is niet super. De rock heeft her en der een vleugje punk en zal vast  bij jong en oud in de smaak zal vallen. ‘Earworm Attack’ is een goed gekozen albumtitel, want als je een track eenmaal in je hoofd hebt zitten, raak je die niet zomaar kwijt. (70/100) (Eigen Beheer)

Tracklist:

1. Plastic Soup

2. Earworm Attack

3. Sing Along Song

4. Rock This Joint

5. All you’ve Got

6. Same Mistake

7. Daisy

8. Bounce                                           

9. Rat Race

10.Ready Set Go!

11. Earworm Attack, Brass Mix (Bonus track)

 Line up:

Frenk de Groot – Gitaar, Zang

Ton van Riet – Bas, Achtergrondzang

Yoebe Hollestelle – Gitaar

Seb Rommens – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ