Herman Frank – Two For A Lie

Facebookrssmail

De Duitse gitarist en tegenwoordig ook producer/engineer kennen we het beste van de tijd dat hij deel uitmaakte van Accept en Victory. Naast zijn tegenwoordige hoofdjob als producer en engineer van onder andere bands als Saxon en Rose Tattoo maakt Herman Frank ook nog steeds muziek. ‘Two For A Lie’ is inmiddels zijn vijfde soloalbum.

Ook op dit album worden de vocalen weer verzorgt door Rick Altzi van Masterplan en At Vance, die sinds het tweee album ‘Right In The Guts’ al zijn soloalbums heeft ingezongen. ‘Two For A Lie’ is geproduceerd door Herman Frank zelf in samenwerking met Arne Neurand en klinkt goed. Een moderne frisse productie die je boxen uitknalt zoals het hoort bij deze muziek. Veel nieuws onder de zon is er verder niet. Herman Frank brengt weer een oerdegelijk album uit met 10 ‘Teutonic’ Metal krakers. Nummers die sterk doen denken aan Accept, zoals ‘Venom’ en ‘Danger’. De verveling slaat niet toe door de afwisseling van het tempo van de nummers. Het varieert van snel (Hate) tot mid-tempo (Open Your Mind). Nummers die ik eruit wil pikken zijn opener en Single ‘Teutonic Order’ met een fijn smerig baslijntje van Michael ‘Mulli’ Muller die zijn brood verdient als bassist van Jaded Heart. Het groovy ‘Liar’ wat enigszins afwijkt van de rest van de nummers omdat het niet op de Old-Skool Heavy Metal leest is gesneden maar voor Herman Frank begrippen behoorlijk modern klinkt. Als laatste hebben we nog ‘Stand Up And Fight’, een uitstekend Classic Heavy Metal nummer waarvan ik in eerste instantie dacht dat ik naar een cover van Rainbow’s ‘Kill The King’ zat te luisteren. (77/100) (AFM Records)

Tracklist

1 Teutonic Order (4:59)

2 Venom (3:46)

3 Hate (3:51)

4 Eye Of The Storm (4:42)

5 Liar (4:16)

6 Hail The New Kings (3:42)

7 Just A Second To Lose (3:56)

8 Danger (3:30)

9 Stand Up And Fight (4:42)

10 Open Your Mind (5:30)

Line up

Herman Frank – Guitars

Rick Altzi – Vocals

Michael ‘Mulli’ Muller – Bass

Mike Pesin – Guitars

Kevin Kott – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ