Mr. Sleazy – All Or Nothing

Facebookrssmail

Na een pauze van bijna acht jaar is Mr. Sleazy terug met nieuw materiaal. Het tweede album is getiteld ‘All Or Nothing’. Alleen de oprichter van de groep is er nog bij. Andere muzikanten die op het debuut te horen waren, zijn inmiddels vervangen.

Wie is die meneer Sleazy dan zul je je misschien afvragen. Zijn echte naam luid Roberto Gambuti. Hij is een Italiaanse multi-instrumentalist die op dit album de drums en backing vocals verzorgd. Na een aantal jaren in verschillende bands te hebben geopereerd, kwam Gambuti tot het besluit zijn eigen band op te richten. Zo kon hij zijn eigen nummers opnemen.

Het eerste album kwam uit in 2012 genaamd ‘The Sleazy Attraction’. Op dit album stonden zeven nummers, allen met een andere zanger. Wel werd op dit album elk instrument bespeeld door Gambuti. Dit nieuwe ‘All Or Nothing’ heeft één zanger en dat is er een met een lekkere stem. Een stem die op sommige momenten een tikje wegheeft van Klaus Meine en op andere momenten Dee Snider. Christian Demichelis is de naam. Verder zijn Andy Lanza en Mike ”The Doc” op gitaar, Spike (nee niet die van Di-rect) op keyboard en Steve Valentine op bas te horen.

De muziek mag omschreven worden als de hard rock die vooral heel populair was in de jaren 80. En uiteraard staat ook hier de bijna verplichte ballad dan ook op. Dit is zit qua instrumentatie goed in mekaar en ook de solo daarin mag er zeker wezen. Die geeft de juiste energie mee. Waar ik me echter aan stoor bij het horen van ‘Things Aren’t Always What They Seem’ is de duidelijke aanwezigheid van autotune. Wat raar is aangezien dit ook het enige nummers is waar ze die gebruiken.

Gelukkig staan ook er ook genoeg lekkere meezingers op. Wat te denken van bijvoorbeeld ‘Something I Don’t Know’, ‘All Or Nothing’ en ‘Lonely Days For A Lonely Heart’. Deze drie liedjes worden voorzien van een aangenaam ritme en refreinen van hoog meezing gehalte. Die twee samen met ‘Pretty Ladyboy’, wat de grootste kans zou hebben in de jaren 80 om een hit te worden, zijn de nummers die het meeste bijblijven.

Origineel is het allemaal niet, maar zoals al vaker gezegd is dat niet bepaald een slecht iets. Deze muziek doet het bij een hoop mensen goed en ik denk ook wel dat als Mr. Sleazy ergens in een voorprogramma zou staan het zeker positieve commentaren zal mogen ontvangen. Voor de hard rock liefhebber een ”nieuw” bandje om te gaan ontdekken. (75/100) (Volcano Records)  

tracklist:

1. Let’s Go!

2. Kind Of Love

3. Something I Don’t Know

4. Love Me Or Kill Me

5. Thrill Me

6. Things Aren’t Always What They Seem

7. Lonely Days For A Lonely Heart

8. Pretty Ladyboy

9. All Or Nothing

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ