From the Ruins – Into Chaos EP

Facebookrssmail

Je kunt overal lezen, dat 2020 één van de beste jaren is voor de thrashmetal in ieder geval deze eeuw, de nieuwe kwalitatief hoogwaardige releases volgen elkaar in sneltreinvaart op en niet alleen de gevestigde langjarige namen, maar ook nog jongere bands en bands welke nog maar een paar jaar bestaan leveren geweldige albums af. Kortom, voor een thrashfan een al verwennerij.

Eén van die nieuwe bands is From the Ruins, afkomstig uit het Amerikaanse Nevada. De band zelf zegt beïnvloed te zijn door thrashbands als Death Angel, Kreator en Slayer en vanwege de melodie door de vroege Savatage en Metal Church.

From the Ruins debuteert met een EP, al neigt de duur van exact een half uur toch naar kort full length. De EP opent met ‘No honor’ en dit geweldige nummer zet gelijk de toon voor het gehele album, want na een minuut barst de thrash-orkaan los, met een heerlijke melodieuze thrashriff, een mooie break en prima solo en als je ook nog de tekst hoort ‘… your religion is thrash…’, dan wordt je daar wel gelukkig van. Gaandeweg het album kunnen de genoemde invloeden beaamd worden, maar toch doemt bij mij die ook van Judas Priest ten tijde van ‘Painkiller’ op, ‘Contract killer’ is daar wel een heel goed voorbeeld van met de melodie en de zang van Isaac Wilson, ook ‘Chaos’ komt met zijn melodie wel een eind richting de metal Gods. ‘We fight’ opent a la ‘Metal daze’ van Manowar, maar krijgt na ruim een minuut meer een eigen smoel met een bijna episch geluid.

‘Into chaos’ heeft hetgeen een typisch melodieus thrashalbum biedt : hele snelle nummers en stukken, maar ook goede breaks met mid/uptempo stukken, splijtende en catchy gitaarriffs, geweldige gitaarsoli en ruige cleane zang.

Het album knalt met een glasheldere productie uit je boxen, elk instrument staat goed in de mix. Dit debuut smaakt absoluut naar meer. (87/100)  (NoLifeTilMetal Records)

Bandleden:

Isaac Wilson – Vocals
Chuck Reyome – Guitars
Scott Schlingheyde – Guitar
Jim Wilson – Bass
Robert Landers – Drums

Tracklist:

  1. No horror
  2. Contract killer
  3. We fight
  4. Chaos
  5. Divide by fear
  6. Eye for an eye
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ