Dee Snider – For The Love Of Metal Live

Facebookrssmail

We kennen Dee Snider natuurlijk allemaal als de zanger van de legendarische band Twisted Sister maar ook na het uiteenvallen van Twisted Sister in 1987 heeft de beste man niet stilgezeten. Zo was hij onder meer betrokken bij de bands Desperado, Widowmaker en Dee Snider’s SMF’s (Sick Mother Fuckers). Verder wil ik ook nog even vermelden hoe hij in 1985 de vloer aanveegde met zijn getuigenis tegen de PMRC die door middel van wetgeving de vermeende verderfelijke invloed van popmuziek op Amerikaanse jongeren wilde terugdringen.

In 2000 brengt hij een solo album uit met een aantal tot dan toe nog niet eerder uitgebrachte nummers daarop, genaamd ‘Never Let The Bastards Wear You Down’. In 2003 wordt Twisted Sister weer heropgericht en gaan ze ook weer touren. Verder houdt hij zich ook nog bezig op filmgebied en heeft heeft hij ook nog een eigen radioprogramma en is zijn stem vaak te horen in documentaires die hij inspreekt. Een bezig mannetje dus. Het album is een goede mix van het legendarische Twisted Sister repertoire afgewisseld met het werk van zijn nieuwste album. Zes nummers van ‘For The Love Of Metal’, acht Twisted Sister classics aangevuld met nog twee nummers van zijn overige werk en de AC/DC cover ‘Highway To Hell’.

Afsluiter van het album is een studio opname genaamd ‘Prove Me Wrong’ wat een nieuw nummer is en wat naadloos aansluit op de rest van zijn materiaal. Wie er allemaal deel uitmaakt van zijn band is me onbekend maar ze kunnen allemaal met hun instrumenten overweg. Conclusie, verplichte kost voor de fans. Niet alleen door de nummerkeuze maar ook door de imposante lengte. Waar voor je geld dus. (85/100) (Napalm Records)

Track List

1 Lies Are A Business (3:27)
2 Tomorrow’s No Concern (3:29)
3 You Can’t Stop Rock ‘N’ Roll (7:02)
4 The Beast (3:23)
5 American Made (3:28)
6 Under The Blade (6:20)
7 The Kids Are Back (3:03)
8 Become The Storm (4:12)
9 We’re Not Gonna Take It (6:16)
10 I Am The Hurricane (3:33)
11 Burn In Hell (8:31)
12 I Wanna Rock (7:19)
13 For The Love Of Metal (5:28)
14 Highway To Hell (3:58)
15 Ready To Fall (4:25)
16 The Fire Still Burns (3:32)
17 Roll Over You (3:04) Prove Me Wrong (3:49)      

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ