Ramos – My Many Sides

Facebookrssmail

Josh Ramos is een gitarist uit Chicago die we onder andere kennen van bands als Hardline, The Storm en Two Fires.

Met het verschijnen van ‘My Many Sides’ levert Ramos zijn tweede solo album af via het Frontiers label. Dit is ook weer een typisch ‘Frontiers Product’. Goed geproduceerde melodieuze rock en hardrock onderleiding van Fabrizio Grossi , die tevens ook op dit album de baspartijen ingespeeld heeft. Fabrizio Grossi heeft inmiddels zijn mobieltje volstaan met telefoonnummers van artiesten die nog wel even een ‘snabbeltje’ kunnen en willen doen. Helaas gaat het tegenwoordig vaak op deze manier. Artiesten spelen dan thuis hun partijen in en worden gemixt in de studio, waar alles klaar gestoomd wordt tot het uiteindelijke produkt.

Producent Grossi levert  voor dit album zelfs 8 (!) verschillende zangers aan.  En het zijn zeker niet de minste ; Eric Martin (Mr. Big), Danny Vaughn (Tyketto), Harry Hess (Harem Scarem), Joe Retta ( Heaven & Earth), Tony Harnell (ex TNT), John Bisaha ( The Babys) , Terry Ilous (XYZ), en Tony Mills (ex Shy en TNT) die hiermee hoogstwaarschijnlijk zijn laatste vocale bijdrage heeft geleverd voor zijn overlijden in september 2019.

Middels deze lijst van zangers weet je eigenlijk wel wat je kunt verwachten qua stijl. Lekkere melodieuze hardrock, met een stel prima ballads. Hoorbare invloeden zijn vooral bands als Journey, Revolution Saints, en Night Ranger !

Al met al een lekker album, wat erg makkelijk weg luistert. Perfekt gitaar werk en zang. Liefhebbers van het melodieuze werk moeten dit zeker eens gaan beluisteren. Wat me (persoonlijk) een beetje stoort aan deze release is dat je hier geen ‘band’ gevoel hoort en voelt. Ik verwacht dat als Josh Ramos alleen zanger Joe Retta had gebruikt ( die al  4 nummers voor zijn rekening neemt) bij dit album, dat hij er meer uit had kunnen halen. (75/100) (Frontiers Records)

Tracklist:

01. Today’s The Day (Joe Retta)

02. Unbroken (Terry Ilous)

03. Blameless Blue

04. Immortal (Tony Harnell)

05. Same Ol’ Fears ( Joe Retta)

06. I’ve Been Waiting (Harry Hess)

07. Moving On (John Bisaha)

08. Forefather (Eric Martin)

09. Too Good To Be True (Joe Retta)

10. Ceremony (instrumental)

11. All Over now (Joe Retta)

12. I’m Only Human (Tony Mills)

Line Up :

Josh Ramos – Guitars

Tony Morra – Drums

Fabrizio Grossi – Bass

Joe Retta, Tony Harnell, Danny Vaughn, John Bisaha, Harry Hess, Eric Martin, Terry Ilous, Tony Mills – Vocals

Michael T. Ross – Piano / keyboards

Alex Alessandroni jr. – Hammond Organ

Eric Ragno – Keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ