Sabaton naar Ziggo Dome

Facebookrssmail

De Zweedse powermetalband Sabaton geeft op vrijdag 25 maart 2022 een concert in Ziggo Dome in het kader van The Tour To End All Tours. Tijdens deze tournee is de Mongoolse rockband The HU special guest en de avond wordt geopend door de Finse heavy metal band Lordi.

Vorig jaar was een moeilijk jaar voor bands over de hele wereld, zo ook voor Sabaton. In plaats van hun muzikale ambities op te geven, smeedde het Zweedse metalbataljon grootste tourplannen die de harten van fans sneller doen kloppen: zo kwam The Tour To End All Tours tot stand. In het voorjaar van 2022 brengt Sabaton hun baanbrekende moderne metal en vlammende liveshows naar zesentwintig steden in zeventien verschillende landen. In het voorprogramma staan The HU en Lordi.

Pär Sundström, Sabaton’s mede oprichter en bassist vertelt: “We have all been waiting for far too long for this… And we are more ready than ever. By the time we start this tour we will have a whole treasure chest of new songs to play along with a lot of other surprises. You do not want to miss The Tour To End All Tours.”

Sabaton is één van de grootste en vooruitstrevende namen uit de moderne metalscene. Met hun powermetal won de band vijf Metal Hammer Golden Gods Awards (inclusief Best Live Band in drie verschillende jaren) en meerdere nominaties voor de Zweedse equivalent van de Grammy Awards, de Grammis. In 2016 debuteerde het album ‘The Last Stand’ op nummer 1 in drie verschillende Europese landen en bereikte het in vier andere landen de top 3 positie. Zanger Joakim Brodén, bassist Pär Sundström, gitarist Chris Rörland, drummer Hannes van Dahl en gitarist Tommy Johansson cureren een eigen festival, Sabaton Open Air, dat in 2008 begon, net als hun eigen Sabaton Cruise die ze startten in 2009. Hun laatste album ‘The Great War’ bereikte de Top 10 positie in 11 landen, waaronder #1-posities in Zwitserland, Duitsland en Zweden. Begin 2020 stond de band met dit album nog in een uitverkochte AFAS Live in Amsterdam.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ