Napalm Death – Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism

Facebookrssmail

Napalm Death is een Grindcore band uit Groot-Brittannië en bestaat al sinds 1981. Ze worden wel beschouwd als 1 van de grondleggers van het genre. ‘Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism’ is het zestiende album de band. Wat Napalm Death onderscheidt van collega Grindcore bands is dat ze ook elementen uit andere genres in hun nummers integreren. Verder duren hun nummers ook wat langer dan de gemiddelde Grindcore song. De nummers bevatten zeker wel de onmisbare Blastbeats maar ook psychedelische, Industrial elementen en Death-Metal invloeden worden geïntegreerd. Denk aan Killing Joke, Nine Inch Nails, (oude)Celtic Frost en zelfs Voivod en Prong hoor je terug in de muziek.

Napalm Death brengt na een stilte van ruim vijf jaar 1 van hun beste albums uit. Een knappe prestatie. Ze klinken nog steeds erg ‘evil’ en ‘angry’ en vallen niet in herhaling. Het geluid van het album is ook prima, een ‘smerig’ basgeluid en de gitaren klinken lekker ‘crunchy’. Beste nummers van het album. De single ‘Amoral’ wat sterk aan Killing Joke refereert. Het punky ‘Joie De Ne Pas Vivre’ (geniale songtitel overigens) en de Prong-achtige bonustrack met een iets te lang einde ‘White Kross’. Ook ‘Zero Gravitas Chamber’ verdient een eervolle vermelding, een heerlijk Old-Skool Deathmetal nummer met in het middenstuk de voor het genre onmisbare Blastbeats. Minste nummer is ‘A Bellyful Of Salt And Splean’. Een saai nummer wat doet denken aaneen band als de Einsturzende Neubauten.

Met dit album consolideert Napalm Death haar status als 1 van de meest relevante bands in het genre. Oude fans zullen tevreden zijn met dit album en ook zullen ze zeker nieuwe zieltjes winnen met dit album (88/100) (Century Media)

Tracklist

1 Fuck The Factoid (2:28)

2 Backlash Just Because (2:56)

3 That Curse Of Being In Thrall (3:37)

4 Contagion (4:06)

5 Joie De Ne Pas Vivre (2:28)

6 Invigorating Clutch (4:06)

7 Zero Gravitas Chamber (4:03)

8 Fluxing The Muscle (4:34)

9 Amoral (3:05)

10 Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism (2:56)

11 Acting In Gouged Faith (3:37)

12 Feral Carve-Up (2:50) (bonustrack)

13 A Bellyful Of Salt And Splean (4:37)

Bonustracks

14 White Kross (4:07)

15 Blisful Myth (1:53)

Line up

Shane Embury – Bass

Danny Herrera – Drums

Mark ‘Barney’ Greenway – Vocals/Grunts

Mitch Harris – Guitars (al wordt hij niet als vast bandlid vermeld)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ