Thundermother – Black & Gold

Facebookrssmail

De all female hard rock band Thundermother komt binnenkort met een nieuw album. In 2020 bracht de band het redelijk succesvolle ‘Heat Wave’ uit met daarop hun tot dusver grootste hit ‘Drivin’ In Style’. Niet alleen daarmee kunnen we concluderen dat deze Zweedse dames de weg naar boven hebben gevonden. Nu mogen ze namelijk als special guest mee op de Amerikaanse tour van Scorpions en Whitesnake. ‘Heat Wave’ kreeg destijds een hoog cijfer van me, lukt ze dat met dit nieuwe ‘Black & Gold’ ook weer?

De bezetting van de band is niet veranderd in de tussentijd dus aan kracht geen gebrek. Mancini is wat mij betreft één van de beste zangeressen op het moment. Gevoelig zingend in de ballads en in de up tempo rockers zet ze net zo makkelijk die scheur open om het nummer nog meer power te geven.

Die scheur opent het album gelijk op ‘The Light In the Sky’. In de coupletten is het ritme zo dat dit live geheid zal zorgen voor meeklappende zaal. In het refrein zal diezelfde zaal ‘thunder’ roepen. De muziek van Thundermother ligt makkelijk in het gehoor. De refreinen zijn over het algemeen makkelijk mee te zingen, die riffs zorgen dat je niet kan stil kan staan en met je maten heen en weer gaat, die air guitar al spelend.

De titeltrack kan me dan wat minder bekoren. Hiermee zeg ik niet dat het een slecht nummer. In het refrein wordt de titel me te vaak herhaald en dan net een scheut teveel ‘’whoa’’ schaar ik dit nummer in het dertien in een dozijn hokje. Het luistert makkelijk weg, maar echt blijven hangen doet het niet.

‘Hot Mess’ is al even uit en volkomen logisch dat de keuze om hier een single van te maken op dit nummer is gevallen. De bluesy powerballad is namelijk een van de sterkste tracks op het album. De blues leent zich uitstekend voor de stem van Mancini. Aanstekers de lucht in en vol meeblèren. Ook is er logischerwijs gekozen voor ‘I Don’t Know You’ als single. Man wat blijft dat refrein in je hoofd zitten zeg! Lekker riffje in de stijl van AC/DC.

Afgesloten wordt met ‘Borrowed Time’ wat gaat over de dingen waar een band elke avond mee te maken heeft. Ze bezingen in het refrein hoe dankbaar ze er nog iedere avond voor zijn dat ze op een podium mogen staan. Muzikaal gezien is dit nummer het beste op het album. Met de tempowisselingen, de opbouw en de heerlijke gitaar in het refrein.

Thundermother levert met ‘Black & Gold’ weer een sterk album af. Hij doet wel onder voor zijn voorganger. Genoeg vermakelijke nummers. De band is bezig met een opmars in populariteit en dat is ze meer dan gegund. Deze bezetting weet hoe ze een zaal in kunnen pakken en hebben de songs om dat te doen. Met deze plaat weer een paar meer. (80/100) (AFM Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ