Ugly Kid Joe – Uglier Than They Used Ta Be

Facebookrssmail

Ugly Kid Joe is een garage rockband die 25 jaar geleden werd opgericht in Californië en speelt een mix van hard rock, southern rock, thrash en funk. Hun eerste hit was ‘Everything About You’ en komt van hun 2e album ‘America’s Least Wanted’, uit 1992. Van dit zelfde album komt ook hun grootste hit ‘Cats In The Cradle’, wat een cover is van Harry Chapin uit 1974.
Ugly Kid Joe heeft een break-up periode gehad die 12 jaar heeft geduurd. Ongeveer zes jaar geleden is UKJ in gewijzigde samenstelling weer bij elkaar gekomen en hebben de fans ruim 19 jaar op het nieuwe album, Uglier Than They Used Ta Be, moeten wachten.

Ugly_Kid_Joe_Uglier_Than_They_Used_Ta_Be_Album_Cover_-_MV0086

‘Hell Aint Hard To Find’ bijt het spits af op een pakkende manier. Hoewel de band samenstelling gewijzigd is heeft UKJ nog wel de sound en de spirit van toen. De vrij eenvoudige melodielijn en ritme zijn ongewijzigd. Dit nodigt uit om de muziek harder te zetten, en na een paar keer luisteren kun je luidkeels meezingen. Na het stevig rockende ‘Bad Seed’ is het tijd voor het rustige ‘Mirror The Man’.Hoewel het een rustig nummer is, is het heel anders ‘Cats In The Cradle’. Zeker een goed nummer, maar het pakt je niet zoals hun grootste hit dat wel deed.

Heel even is ‘Under The Bottom’ rustig, maar al snel volgt de zwaardere rock afgewisseld met de rustigere gedeelten. Het geeft het nummer een mooie opbouw. En hoe vaker je dit hoort, hoe mooier je dit zal vinden. Vooral omdat hier instrumentaal het meeste gebeurt.
De tekst van ‘Ace Of Spades’ is door het hoge tempo niet goed te verstaan. Het hoge tempo gaat ook wat ten koste van de dynamiek in het drummen. Niet erg want er zitten leuke details, zoals rusten, in het ritme verwerkt. Deze geven dit nummer wat extra’s.

Er zijn genoeg verschillen in de nummers onderling, en een goede verdeling tussen de rockende en de wat meer rustigere nummers. Whitfield Crane heeft laat horen dat zijn stem negentien jaar later nog steeds goed klinkt!
Alle nummers op Uglier Than They Used Ta Be zijn goed maar toch heeft Ugly kid Joe niet volledig overtuigd.
Gelukkig is het wel degelijk te horen het album met zorg is gemaakt en daarom luistert dit album zeker lekker weg. (7,5/10) (Metalville)

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ