Cloudsurfers komt met tweede single, ‘Sweet Tooth’

Facebookrssmail

Afgelopen week bracht de garage/surfpunkband Cloudsurfers haar tweede single uit genaamd ‘Sweet Tooth’. Dit nummer is de tweede in een reeks van drie singles, naar aanleiding van het debuutalbum ‘Don’t Know What Hit Me’, dat in 2021 uit zal komen.

Na debuutsingle ‘Surf the Cloud’ trapt Cloudsurfers op de tweede single het gaspedaal nog harder in, ook klinkt de band veelzijdiger. ‘Sweet Tooth’ is een nummer waarin veel wendingen zitten (net als in Pulp Fiction) en waarbij veel invloeden te horen zijn uit de hedendaagse garage. Enerzijds is het een harder nummer, anderzijds juist catchier.

Het wordt gedreven door een stevige riff, waarna de coupletten flink noisy worden waarin zanger Thom Liesting heftig schreeuwt. Het refrein is daarentegen erg catchy á la Together Pangea, pure garagepop. Nadat het tempo op wordt gevoerd in de brug met een King Gizzard esque riffje komt het nummer tot einde met nogmaals het garagepoprefrein. Zo laat de band veel invloeden horen op dit nummer.

Debuutsingle ‘Surf the Cloud’ kwam uit op 30 oktober en in januari zal er nog een single volgen, genaamd ‘Prices’. Maar voor het zover is, is hier eerst nog ‘Sweet Tooth’.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ