Voodoo Circle – Locked & Loaded

Facebookrssmail

In 2008 richtte de Duitse gitarist Alex Beyrodt zijn eigen band Voodoo Circle op. Hij is dan (nog) gitarist in Silent Force, een Duitse Power Metal band. En als je Power Metal zegt kom je al gauw uit bij Mat Sinner, de bassist en tevens producer waarmee Alex Beyrodt samen niet alleen in Voodoo Circle speelt, maar ook in het succesvolle Primal Fear, en het vooral  in Duitsland erg populaire ‘Rock Meets Classics’, waarbij een rockband samen met een symphony orkest in grote zalen speelt en waarbij veel ‘classic rock’ zangers hun hits ten gehore brengen ! Maar nu gauw terug naar Voodoo Circle….  Voodoo Circle levert met ‘Locked & Loaded inmiddels alweer hun zesde studio album af. Deze band staat garant voor hardrock met een hoog Led Zeppelin, Rainbow, maar vooral een nog hogere Whitesnake sound ! Gelukkig is de in Nederland wonende zanger David Readman (bekend van o.a. Pink Cream 69) weer terug bij de band. David Readman was alleen afwezig op het in 2018 uitgebrachte ‘Raised On Rock’ album.

Locked & Loaded opent met ‘Flesh & Bone’ een heerlijk vette rocker. Dit gaat wat beloven.  ‘Wasting Time’ volgt, wederom een lekkere rocker met een hoog Whitesnake gehalte, waarmee het album middels tracks als Trouble In The Moonlight’, ‘Devil With An Angel Smile’ en ‘Straight From The Heart’ deze gelijkenis vertoond. Heerlijke hardrocktracks met erg goede zang en top gitaar solos . Luister eens naar ‘Magic Woman Chile’ , wat een ruige track zeg, wederom met geweldige Coverdale achtige zang. Dit nummer had zo op het debuut album van een Blue Murder kunnen staan, liefhebbers weten nu eigenlijk al genoeg ! ‘Eye’s Full Of Tears volgt, dit blijk een mooie ingetogen ballad te zijn, waarbij Alex Beyrodt een werkelijk fantastische ‘1987’ achtige John Sykes solo neer zet ! Prachtig gedaan, zo hoor je ze niet meer vaak ! Ronnie James Dio wordt geëerd middels het mysterieus meeslepende ‘Devil’s Cross’ . Het nummer heeft een heerlijke ‘Dio-vibe’. Machtig, vooral ook de zang van David Readman die hier aardig in de buurt van die kleine zeer geliefde wereld zanger komt.

Met ‘This Song Is For You’ krijgen we een prachtige bluesy ballad, waarbij blijkt dat David Coverdale een grote invloed heeft gehad op Readman… geweldig Gary Moore achtige gitaar solo ook van Beyrodt …kippevel ! Erg verassend is het titelnummer zelf, hier gaat de band even de funky kant op, het swingt lekker, synthesizers vliegen door het nummer heen , en ik hoor hier zelfs een licht rappende zang wat gelukkig niet storend is.

Met Locked & Loaded levert Voodoo Circle een meer dan prima album af ! Opvallend sterk gitaarwerk van Beyrodt en sterke en soulvolle zang van Readman ! Eigenlijk klopt dit album gewoon, en liefhebbers van Whitesnake, Rainbow, Blue Murder achtige hardrockbands mogen dit album zeker niet links laten liggen ! Verassend goed ! Vette aanrader! (85/100)(AFM Records)

Tracklist

1. Flesh & Bone

2. Wasting Time

3. Magic Woman Chile

4. Locked & Loaded

5. Devil With An Angle Smile

6. Straight For The Heart

7. Eyes Full Of Tears

8. Devil’s Cross

9. Trouble In The Moonlight

10. This Song Is For you

11. Children Of the Revolution

Line up

David Readman – Vocals

Alex Beyrodt – Guitars

Matt Sinner – Bass

Markus kullmann – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ