Suzie Quatro – The Devil In Me

Facebookrssmail

De rockchick in het leer is nu 70 lentes jong en brengt gewoon album vijftien uit. Hulde voor zo’n lange, bijna 50-jarige carrière! Haar eerste plaat kwam namelijk uit in 1973, met de grote hit ‘Can the Can’. Volhoudertje hoor. En nog steeds horen we tussen de poppy rock deuntjes wat flarden van de glamrock waar ze groot mee is geworden. Figuurlijk dan, want het is een klein vrouwtje gebleven, afgemeten aan de ‘enorme’ basgitaren die ze nog altijd om heeft hangen. Dit album is voornamelijk met haar zoon Richard Tuckey geschreven die ook al meewerkte aan haar vorige, het aardige ‘No Control’ uit 2019. Hoewel tegenwoordig nog voornamelijk populair in Duitsland, komt de rockdiva toch aardig ambitieus en geïnspireerd over hier. Niks geen teren op ouwe roem, maar overwegend moderne en aanstekelijke nummers op deze ‘The Devil in Me’. Wellicht dat de classic rockzenders in Amerika dit nog wel oppikken?

Zo opent het titelnummer met een lekkere riff en bevat het een niet uit je kop te krijgen refrein, met dank aan die mee-hamerende piano. Haar stem is heeft wat rafelrandjes, maar kan er prima mee door. ‘Hey Queenie’ is wat bluesiër en heeft een echt glamrock refrein. ‘Betty Who?’ heeft wél dat jaren 70 sfeertje en heeft voormalige Runaway Cherie Currie als gastzangeres. Het vlotte ‘You Can’t Dream It’ is gewoon een mooi, spannend nummer vol dynamiek en mooi piano- en baswerk. Wat niet gezegd kan worden van haar tenenkrommende kerstsingle ‘My Heart And Soul’, die hier volledig misstaat en het glazuur van je tanden doet vallen.

Dan is de als een slavenblues startende, maar al snel wat meer uptempo rockende ‘Get Outta Jail’ een stuk lekkerder. Niemendalletjes vinden we in het funky ‘Do Ya Dance’ en de saaie nachtclub-ballads ‘Love’s Gone Bad’ en ‘Isolation Blues’. Al is die laatste wel erg mooi gezongen. Stilzitten is geen optie als de aanstekelijke ‘I Sold My Soul Today’ uit de speakers rolt, met zo’n Mötley Crüe’s ‘Kickstart My Heart’ drumfill. De donkere en broeierige ‘In The Dark’ is verrassend mooi en heeft een zeer aanwezige sax. Afsluiter ‘Motor City Riders’ is een standaard partyrocker met natuurlijk een meezingbaar, doch ook wat simpel refrein.

Suzie Q. heeft een afwisselende, doch voor onze rockoren nou ook weer geen al te opzienbarende plaat gemaakt. Het vakmanschap en spelplezier knalt er van af, maar voor mij staat er toch teveel doorsneekost op. Een zeventje dus voor deze ‘Devil in Me’.
(70/100)(STEAMHAMMER/SPV)

Tracklist

01. The Devil In Me 3:24
02. Hey Queenie 4:08
03. Betty Who? 3:57
04. You Can’t Dream It 3:10
05. My Heart And Soul 5:13 (long version)
06. Get Outta Jail 3:18
07. Do Ya Dance 2:44
08. Isolation Blues 3:36
09. I Sold My Soul Today 2:37
10. Love’s Gone Bad 4:35
11. In The Dark 3:08
12. Motor City Riders 3:54
LP Bonustracks:
13. Can I Be Your Girl 3:34
14. Desperado 3:37

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ