Tommy’s Rocktrip – Beat Up By Rock N’ Roll

Facebookrssmail

Tommy Clufetos, topdrummer van onder meer Alice Cooper, Ted Nugent, Ozzy en met name bekend van de laatste tours van Black Sabbath en als nieuwste aanwinst van The Dead Daisies, komt met een soloproject, het nogal flauw maar toepasselijk genaamde Tommy’s Rocktrip. En in het Italiaanse Frontiers vond de band een partner om dit op de markt te brengen. Met de drums lekker vooraan in de mix is het een fijne, doch wat pretentieloos classic rock plaatje geworden vol jaren zeventig invloeden. Met zijn van Slash’s Snakepit en Alice Cooper bekende maatje Eric Dover op zang, al zingt Tommy er ook drie in, wordt er vooral ongecompliceerd gebeukt en spat het spelplezier er van af. Of dit voldoende is om tot aanschaf over te gaan?

Tsja, daarvoor gaan we wat kritischer luisteren. Opener ‘Heavy Load’ wordt gedragen door een lekkere drumfill en spettert wel lekker uit de speakers. Al valt op dat Dover geen wereldstem heeft, ondanks zijn aardige CV en dat de song met bijna zes minuten wat te lang doorgaat. De gedroomde toekomstige setopener ‘Welcome To The Show’ heeft een onvervalste rock n’ roll riff en herinnert aan Velvet Revolver en Snakepit. De sleazy solo van de apart genaamde gitarist Hank Schneekluth doet denken aan Slash, maar haalt verre van zijn niveau. Het uptempo, maar wat simpele ‘You Got The Cash, I Got The Flash’ hebben we al vaker gehoord, smerige hard rock volgens het boekje.

Aan de songtitels kun je al aflezen dat hier geen rock n’ roll geschiedenis wordt geschreven, maar vooral herkauwd. Het is bedoelt én luistert weg als Tommy’s ode aan de rock, voorzien van een droge garage-sound die hier prima bij past. Voor de invloeden van Stone Temple Pilots, oude Guns n’ Roses, Kiss of Motörhead hoeft de band zich niet te schamen, maar het niveau komt zelden in buurt van hun helden helaas. Het niet onverdienstelijk door Clufetos gezongen ‘Make Me Smile’ klinkt bijvoorbeeld wel heel erg als vintage Aerosmith. En zo heeft elk nummer zijn herkenningspunten. Het swingende ‘Do It Again’ heeft wat southern rock in zich en is voorzien van erg fijn drumwerk.

Om er nog enkele songs uit te pikken: ‘Kid Blood’ is wat relaxter met het prima geroffel tijdens de coupletten en het midtempo ‘Beat Up By Rock N’ Roll’ leunt op een AC/DC riff. Het snelle en rauwe ‘Got To Play Some Rock N’ Roll’ overrompelt en heeft een lekkere solo en break halverwege. Het punky ‘The Longevity’ heeft een mooi instrumentaal intermezzo en afsluiter ‘Power Of Three’ valt vanwege zijn aanstekelijke, vrolijke karakter én saxofoonsolo nogal uit de toon, maar bezorgt me wel een glimlach.

Al met al een sympathiek album, deze ‘Beat Up By Rock N’ Roll’. Vernieuwend is het nergens, maar als tussendoortje draait hij best lekker weg. De 42-jarige Clufetos verdient zijn euro’s wel in andere bands, dit is duidelijk een uit de hand gelopen hobbyproject waarin met wat vrienden ongecompliceerd plezier gemaakt wordt. Niets mis mee op zijn tijd. (72/100)(Frontiers)

Tracklist

1. Heavy Load
2. Welcome To The Show
3. You Got The Cash, I Got The Flash
4. Make Me Smile
5. Do It Again
6. Kid Blood
7. Don’t Be Afraid
8. Beat Up By Rock N’ Roll
9. Got To Play Some Rock N’ Roll
10. The Longevity
11. Power Of Three

Line up

Tommy Clufetos – Drums, Lead Vocals on Tracks 4, 8 and 11
Eric Dover – Lead Vocals
Eliot Lorengo – Bass Guitar
Hank Schneekluth – Lead Guitar
Nao Nakashima – Rhythm Guitar
Tommy C – Saxophone on “Power Of Three”
John Schreffler – Guitar Solo on “Beat Up By Rock ‘N’ Roll”
Doug Organ – Hammond B3

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ