Witch Cross – Angel Of Death

Facebookrssmail

Witch Cross is een Deense Heavy Metal band die na ‘Fit For Fight’ (1984) en ‘Axe To Grind (2013) nu met ‘Angel Of Death’ hun derde album uitbrengt. Het werktempo ligt dus niet erg hoog. Meest bekende bandlid was gitarist Mike Wead, tegenwoordig gitarist van King Diamond, Mercyful Fate en Bibleblack en ook werkzaam geweest in onder andere Hexenhaus en de Doom bands Abstrakt Algebra en Memento Mori. Alhoewel Mike Wead geen deel meer uitmaakt van Witch Cross zijn de bands waar hij nu nog in speelt en in het verleden heeft gespeeld nog duidelijk terug te horen in de muziek die Witch Cross op ‘Angel Of Death’ laat horen.

Vooral Hexenhaus is een duidelijk vergelijkbare band. De produktie van ‘Angel Of Death’ is goed. De muziek klinkt vol en warm. Veel valt er verder niet te vertellen over het muzikaal gebodene op ‘Angel Of Death’. Het is uitermate goed gespeelde op NWOBHM gebaseerde muziek. Fans van Iron Maiden, Saxon en Judas Priest kunnen dit album dan ook met een gerust hart aanschaffen. Mijn persoonlijke favoriet is ‘The Chosen One’ en dat komt vooral door het ‘Whole Lotta Rosie’ gedeelte.

Al met al een oerdegelijk album wat niet gaat opvallen tussen de talloze releases die er tegenwoordig worden uitgebracht (75/100) (High Roller Records)

Tracklist

1 Tempus Mori Est (1:27)

2 Angel Of Death (4:09)

3 Marauders (5:03)

4 Evil Eye (3:47)

5 The Chosen One (5:52)

6 Phoenix Fire (3:48)

7 Siren’s Song (5:58)

8 Eye Of The Storm (4:19)

9 Last Rites (4:54)

10 Warrior (4:58)

Line up

Kev Moore – Vocals

Mike Koch – Guitars/Keyboards/Percussion/Glockenspiel/Backing Vocals

Jan ‘Little John’ Normark – Bass

Paul Martin – Guitars

Jesper Haugaard – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ