Happy birthday Scott Rockenfield

Facebookrssmail

Scott Rockenfield werdgeboren 15 juni 1963 in Seattle, Washington en is ook wel bekend als srock. Scott is een Amerikaanse drummer en componist. Hij is vooral bekend als de drummer van de progressieve metal band Queensrÿche die hij mede-opgerichte in 1981 en de hard rock band Slave to the System. Queensrÿche werd opgericht in 1981 door zanger Geoff Tate, gitaristen Chris DeGarmo en Michael Wilton, bassist Eddie Jackson en drummer Scott Rockenfield.

Rockenfield is geboren en getogen in Seattle, Washington. Hij begon met het spelen van muziek op de leeftijd van 11, nadat hij een aantal vaten op de lagere school en deze wilde bespelen. Met Kerstmis dat jaar kreeg hij van zijn ouders een goedkoop drumstel. In de zesde klas werd hij klasgenoten met Chris DeGarmo die later de gitarist in zijn band zou worden.

Na de epische ep ‘Queensrÿche’ volgde tal van klassieke progressieve platen, met toppers als ‘The Warning’, ‘Operation: Mindcrime’ en ‘Empire’. Queensrÿche werd commerciëler en uiteindelijk leidde dat tot een breuk tussen zanger Geoff Tate en de band. Na een rechtszaak behield de band de naam Queensrÿche en ging Tate verder als Operation: Mindcrime.

Na het vertrek van Tate volgde twee albums, het gehaaste en matig ontvangen, ‘Queensrÿche’ in 2013 en het veel beter ontvangen ‘Condition Hüman’ uit 2015. De microfoon is nu voor Todd La Torre (Crimson Glory).

RockMuZine feliciteert Scott Rockenfield met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ