Goetic Equivalent – Goetic Equivalent

Facebookrssmail

GEZonder enige voor-informatie over deze band, ben ik aan deze 8 nummers begonnen. Een album wat op de kop af 2 jaar geleden in 2014 in eigen beheer al als CD uitgebracht blijkt te zijn, is nu via Ordo MCM als cassette (beperkte oplage van 89 stuks) verkrijgbaar. Of er ook nog een nieuwe uitvoering op CD (of zelfs vinyl!) gaat volgen, is geheel onduidelijk. Er doemen een aantal vraagtekens op, over zowel samenstelling van de band als van waaruit men opereert.

Eén ding is echter wel duidelijk: men speelt een sterke pot black metal. Nummers varierend in lengte van 5 tot ruim 6 minuten laten een sterke indruk achter. Qua productie kan ik me zo voorstellen dat die onveranderd is en klinkt als in 2014 ooit bedoeld is: lekker voor zijn raap. Eigenzinnige nummers met een sterke gedrevenheid vanuit zowel zang als song opbouw. Een drive die je ook o.a. terughoort bij bijvoorbeeld Taake.

‘Converted Spiral Plan’ opent “veilig” en slaat al snel om naar een doldwaze knaller, de raspende vocalen doen de rest. Men speelt en varieert driftig met tempo en dynamiek, iets wat ze zo maar eens gehoord zouden kunnen hebben van Gojira. Disharmonie wordt ook niet geschuwd, zoals te horen is in het 2e nummer ‘Emptiness’. Een lang intro brengt ‘Psychonaut’ op gang. Ook hier weer, bouwt men diverse keren op naar knalharde uitspattingen. ‘Illuminatory Index’ geeft de luisteraar wederom geen rust en men wordt zelfs verplicht aangezet tot driftig losgaan.

De opzwepende riff in het 2e gedeelte van ‘Patient Shore’ verlangt zelfs nog meer van je en zo ook het einde van dat nummer, je zult er aan moeten geloven. Dat nummer zou wel eens kunnen uitgroeien tot een knaller tijdens een live show, mocht dat er ooit van komen. ‘R Candy’ (het langste nummer van het album) is voor mij de klapper. Ook hier weer zulke krachtige/dreigende gitaarlijnen en riffs.

Komt dit alles voort uit passie of krankzinnigheid? Eigenlijk boeit dat ook geenzins. Ik ben meer dan aangenaam verrast en kijk uit naar verdere ontwikkelingen en info omtrent deze band. Gepast wordt er afgesloten met het instrumentale nummer ‘Chapel’.

1. Converted Spiral Plan
2. Emptiness
3. Psychonaut
4. Illuminatory Index
5. Patient Shore
6. Paradise Anew
7. R. Candy
8. Chapel

(9/10, Ordo MCM)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ