Gitaarvirtuoos Marcel Coenen presenteert zijn nieuwe CD

Facebookrssmail
Foto (c) Jack Kok

Marcel Coenen presenteert in de Bosuil zijn nieuwe CD ‘Guitartalk 2021’ tevens wordt het optreden gefilmd met het doel om het op een later tijdstip misschien op DVD uit te brengen. ‘Guitartalk 2021’ is een remake van het oorspronkelijk in 2003 uitgebrachte album ‘Guitartalk’.

Foto (c) Jack Kok

De nummers zijn opgefrist en aangepast, zodat we kunnen spreken van een totaal ander album. Vooral qua geluid en arrangementen. Zo zijn bijvoorbeeld de drumpartijen die op ‘Guitartalk’ nog uit een drumcomputer komen op ‘Guitartalk 2021’ vervangen door echte drummers, is het geluid een stuk beter (niet vreemd natuurlijk aangezien de productiemogelijkheden aanzienlijk zijn verbeterd in bijna 20 jaar tijd), zijn sommige nummers voorzien van zang en krijgen we nog een paar extra nummers erbij wat het totaal aantal nummers op de CD tot zien brengt.

Foto (c) Jack Kok

Op deze vrijdagavond presenteert hij deze schijf in de Bosuil in zijn woonplaats Weert. Met een bataljon aan bevriende muzikanten waarmee hij in het recente en verre verleden heeft gespeeld en met een aantal ervan deze nieuwe schijf heeft opgenomen speelt hij alle nummers van ‘Guitartalk’ afgewisseld met een aantal covers zoals onder andere ‘Kashmir’ van Led Zeppelin, ‘More Than A Feeling’ van Boston en ‘Big Bad Moon’ can Joe Satriani.

Foto (c) Jack Kok

Om 21:15 betreden de muzikanten het podium en wordt de Bosuil die ongeveer voor 1/3 gevuld is met voornamelijk muzikanten en vrienden of familie van mensen die op het podium staan. Het optreden en de nummers en uitvoeringen an sich is weinig tot niets aan te merken. Maar zowel band als publiek deden niet echt hun best om er een dolle avond van te maken.

Foto (c) Jack Kok

De enige persoon op het podium die enigszins probeerde om het publiek wat te betrekken bij het optreden was zanger Ronald ‘Ollie’ Oldenburgh maar ook die kreeg de handen van het publiek niet op elkaar. Verder nog vermeldenswaardig was dat Praying Mantis drummer en vaste partner in crime van Marcel Coenen Hans in’t Zandt helaas niet het hele optreden mee kon doen vanwege een bij een motorongeluk opgelopen gebroken arm. Desondanks speelt hij toch op 3 nummers mee. Zijn vervanger waarvan de naam me helaas even ontschoten is kweet zich echter prima van zijn taak en heeft de moeilijke partijen in enkele weken erin gekregen, complimenten derhalve.

Foto (c) Jack Kok

Om 23:15 speelt het gehele orkest het laatste nummer ‘Fight For Your Right’ van de Beastie Boys en gaat het publiek eindelijk wel los, zodat de avond toch nog enigszins opgewekt wordt afgesloten. Al met al een muzikaal vlekkeloos optreden maar qua sfeer was het niet om over naar huis te schrijven en dat kwam hoofdzakelijk door de tamme reactie van het aanwezige publiek.

Foto (c) Jack Kok
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ