Architects sluit eerste editie Headbangers Parade af

Facebookrssmail

Headbangers Parade is de nieuwste festival aanwinst voor de Nederlandse rock en metal cultuur. En het festival komt geen moment te vroeg. Mede door de impact van covid is het, toch al schaarse, aanbod aan serieuze rock- en metal-festivals in ons land de afgelopen jaren aanzienlijk dunner geworden. Hoog tijd dus voor wat nieuw bloed!

Het gloednieuwe, vooralsnog eendaags, festival zal voor het eerst plaatsvinden op 21 mei 2022 in het Klokgebouw Eindhoven. Met een dikke knipoog naar het jaren negentig programma ‘Headbangers Ball’ brengt Headbangers Parade allerminst alleen maar hits uit diezelfde jaren negentig. Met een eigentijds programma, ruimte voor nieuwe geluiden, maar ook voor gevestigde namen verstevigt het festival de fundering van de rock- en metal-scene in ons land.

“Met een knipoog naar het jaren negentig programma ‘Headbangers Ball’ brengt Headbangers Parade allerminst alleen maar hits uit diezelfde jaren negentig.”

Dat Headbangers Parade modern programmeert wordt gelijk duidelijk bij de presentatie van de eerste headliner; Architects. Deze metalcore-legendes uit Brighton Engeland komen, na een uitverkocht optreden in 013 (2018) en een show in Afas (2019), voor een exclusieve Benelux show naar Eindhoven. Maar het is niet enkel de headliner die getuigt van een innovatief programma. Ook de andere bands uit de eerste aankondiging onderstrepen de moderne lijn van het festival. Opvallende en sterk opkomende bands als Ghøstkid krijgen de ruimte om zich te presenteren voor een groot publiek. De derde naam die zorgt voor dynamiek in de line-up is Tesseract, een gerenommeerde naam binnen de progressieve metal scene. Ten slotte zal het Belgische Stake zorgen voor een flinke portie sludgemetal en post-rock.

Een mooi gevarieerde lijst aan namen waarmee Headbangers Parade gelijk de toon zet als veelzijdig metalfestival. In totaal verwacht het festival 10 bands te kunnen presenteren. De overige bands zullen de komende maanden naar buiten worden gebracht. Als deze de ingezette trend volgen kunnen we uitkijken naar een uitermate interessante en succesvolle eerste editie van het festival. Headbangers Parade zal plaatsvinden op zaterdag 21 mei 2022.

De eerste namen van Headbangers Parade :

Architects
Ghøstkid
Tesseract
Stake

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ