Happy birthday Ken Owen

Facebookrssmail

Ken Owen werd geboren als Kenneth Owen op 23 april 1970 in Billinge, Merseyside en is een Engelse drummer. Hij is geboren in Billinge, en is opgegroeid in Gayton, Merseyside. Hij is best bekend als een van de oprichters van Carcass, waarvoor hij ook een deel van de zang deed. Nadat de band in 1995 stopte, startte hij Blackstar, samen met twee andere Carcass-leden. In februari 1999 kreeg Ken een hersenbloeding en bracht hij tien maanden door in een ziekenhuis waarbij hij langzaam uit een coma kwam. De hersenbloeding zorgde ervoor dat het voor Kern onmogelijk was om de drums voort te zetten. Meer recent heeft hij weer drums gedaan, maar maakt meestal muziek met behulp van het computersoftware.

Ondanks zijn conditie blijft hij dichtbij Carcass en haar leden. In 2008 kwam hij bij Carcass op het podium op het Sweden Rock Festival 2008, Wacken Open Air festival 2008, Damnation Festival 2008 en 2013, 2009 bij Bloodstock Open Air en in 2010 bij Vagos Open Air om een korte drum solo te spelen. Jeff Walker heeft Owen’s invloed op het album ‘Surgical Steel’ benoemd. Ken Owen doet op het album wat backing vocals, evenals in de muziekvideo voor ‘Unfit for Human Consumption’. In september 2015 bracht Ken Owen zijn eerste soloalbum, ‘Symbiotic Possibilities’, uit het is een techno album opgenomen met behulp van Reason software.

Ken Owen is momenteel student aan het Confetti Institute of Creative Technologies in Nottingham.

RockMuZine feliciteert Ken Owen met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ