The Big Deal – First Bite

Facebookrssmail

Melodieuze hardrock? Big Deal… Of nou ja, The Big Deal. Want met zo’n bandnaam kan je niet anders dan the real deal zijn, toch? Alle gekheid op een stokje. The Big Deal is een nieuwe ster aan het firmament van de melodieuze rock wereld. De Servische formatie opgericht door het echtpaar Srdjan en Nevena Brankovic hebben een deal weten te sluiten met Frontiers Music en hun debuut ‘First Bite’ zag onlangs het daglicht. De grote vaag luidt: is het wat?

‘First Bite’ is een verzameling van elf nummers waar de energie vanaf spat. De nummers variëren grofweg van knetterharde rockers tot pompende power ballads. Het tempo ligt vrij hoog, en als luisteraar krijg je zelden een moment om bij te komen. Dat hoeft niet erg te zijn, je kan immers lekker uit je dak met deze plaat. Toch zou een wat rustigere ballade niet misstaan op een album als deze, het zou immers ook de nodige diepgang, emotie en wat ontlading kunnen bieden.

Wat de plaat aan echte diepgang en emotie ontbreekt, wordt goed gemaakt door lekkere melodieën, riffs en hooks die niet misstaan zouden hebben in de jaren tachtig. De stijl van de band heeft wel iets weg van andere recente bands als Battle Beast, waarbij ook invloeden van zowel ABBA, AOR en foute hairmetal naadloos lijken te integreren met het melodische geweld.

Het opmerkelijke nieuwigheidje binnen The Big Deal is toch wel dat de band twee zangeressen naar voren durft te schuiven. Dit is natuurlijk een lust voor het oog voor menig rockliefhebber, maar biedt bovenal de mogelijkheid om te experimenteren met vrouwelijke harmonieën. Nevena Brankovic en Ana Nikolic vullen elkaar vocaal prima aan, wat zorgt voor mooie doch subtiele kleurcontrasten in de zang.

Met ‘First Bite’ levert The Big Deal een volwassen plaat af met een kinderlijk enthousiasme. Opzwepend en waanzinnig energiek. Dusdanig energiek dat automatisch de vraag te binnen schiet of de band het uithoudingsvermogen wel heeft om deze energie vol te houden, zowel live als op volgende platen. Ach… Dat zijn zorge voor later. Voor nu is ‘First Bite’ een oerdegelijk debuut van een band waar we vast nog niet vanaf zullen zijn. (76/100) (Frontiers Music)

Tracklist:


Never Say Never (3:06)
I Need You Here Tonight (3:39)
Sensational (4:06)
Top Heaven (4:13)
Wake The Fire (3:34)
In The Dead Of The Night (3:05)
Rebel Lady (3:51)
Power On (2:57)
Bad Times, Good Times (3:59)
Fallen (3:51)
Lady Of The Night (3:42)

Line-up:


Srdjan Brankovic: gitaar
Nevena Brankovic: zang, keyboard
Ana Nikolic: zang
Marko Milojevic: drums
Alessandro Del Vecchio: basgitaar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ