Ice Nine Kills is moordend goed in 013

Facebookrssmail

Het is 9 juni als 013 een enge verrassing voor ons heeft… en nee, het is niet Mastodon die de Main plat komt spelen. Ice Nine Kills brengt zijn bloederige, met horror doordrenkte show naar Next. Hoewel ‘The Silver Scream II: Welcome to Horrorwood’ al even uit is, is dit de eerste show op Nederlandse bodem waarbij de band de plaat op zak heeft.

Opener voor de avond is Nederlandse metal band Frontstreet. De nummers van de band vinden zijn oorsprong duidelijk tussen Limp Bizkit en (vroege) Linkin Park in; lekkere, simpele riffs die toch makkelijk aanslaan. Het publiek reageert hier dan ook goed op, ondanks dat de geluidsmix wat te wensen over laat. De lichtshow compenseert echter weer; deze zit erg sterk in elkaar en ondersteunt de set goed. De interactie zoekt de band ook keer op keer op, en na een halfuur is het publiek dan ook goed opgewarmd voor Ice Nine Kills.

Hoewel we normaal in het halfuur dat we op een band wachten een playlist horen, wellicht met verzoeknummers van de band zelf, is het bij Ice Nine Kills toch net even anders; om de sfeer er goed in te krijgen speelt er voor het grootste gedeelte van de tijd een Halloween achtige geluidstrack. Om negen uur is het dan zo ver; de band betreedt het podium. De mix is duidelijk aandachtig afgesteld en geeft een perfect balans tussen de instrumenten en vocalen, waarbij de getriggerde drums een duidelijk voordeel geven. Muzikaal staat de band dan ook sterk zijn mannetje, en de vocalen waar zanger Spencer Charnas om bekend staat zijn vrijwel niet te onderscheiden van het album zelf.

Theatraal brengt de band ook een hele poespas met zich mee, ook al gaat het toch maar om een paar man; met ieder nummer zijn er wel matchende kledingstukken maskers, of zelfs geacteerde moordscenes. Het een loopt vloeiend over in het ander, en tot grote verbazing van velen weet de band dit theatrale stuk op het perfecte niveau te gebruiken als ondersteuning, zonder dat het weg neemt van het muzikale kunnen van de band.

Kijkende naar de setlist is het duidelijk dat de band de focus legt op ‘The Silver Scream II: Welcome to Horrorwood’, waar we in totaal acht nummers van op ons bord krijgen; het grootste gemis van dit album was wellicht ‘Assault & Batteries’. Verder krijgen we van ‘The Silver Scream’ de exacte top vier te horen; ‘Thank God It’s Friday’, ‘Stabbing in the Dark’, ‘The American Nightmare’ en natuurlijk ‘IT is the End’ mogen ook voorbij komen. Laatste toevoeging aan de set is het meest passende nummer van ‘Every Trick in the Book’: ‘Communion of the Cursed’. Het enige jammere aan deze setlist, is dat hij maar grofweg een uur in beslag neemt…

Al met al is het wel te begrijpen dat de band gezien de kledingkeuzes, maskers etcetera er niet voor kiest om langere sets te spelen, maar toch is het jammer. Desalniettemin kunnen we zeker zeggen dat de bezoekers van deze uitverkochte show een geweldige avond hebben genoten.

Foto’s: (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ