Happy birthday Bobby Gillespie

Facebookrssmail

Robert “Bobby” Gillespie werd geboren op 22 juni 1962 in Glasgow en is een Schotse muzikant en singer-songwriter. Hij is de lead zanger en mede-oprichter van de alternatieve rock band Primal Scream. Hij was ook de drummer van The Jesus and Mary Chain in het midden van de jaren 1980.

Bobby Gillespie drumde bij The Jesus and Mary Chain toen hij in 1982 met Jim Beattie (gitaar) de band Primal Scream oprichtte. In de jaren 1982-1984 trad de band al wel op, maar ze bereikten pas succes toen Bobby Gillespie The Jesus and Mary Chain verliet. De band speelde een sleutelrol in de indiepopscene van de jaren tachtig. Hun muziek kenmerkte zich in het begin door het rinkelende (of jangly) geluid en in de loop der tijd werden ze beïnvloed door achtereenvolgens psychedelische muziek, garagerock en dance. In 1991 brak Primal Scream met het album Screamadelica door en werd de band een mainstream-act.

RockMuZine feliciteert Bobby Gillespie met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ