After All – Eos

Facebookrssmail

Het uit Brugge, Belgie, afkomstige After All viert een jubileum, ze brengen dit jaar hun tiende full-album uit in hun 32-jarig bestaan. Op zich is het heel bijzonder dat een thrashband in een slechte tijd voor thrash hun debuut uitbrengt, nl. in 1990, in de tijd dat thrash min of meer dood was en grunge zijn hoogtij vierde, en sindsdien gewoon stug is door blijven gaan met het geregeld produceren van een album. En dat terwijl de lineup toch geregeld aan verandering onderhevig is geweest, alleen het gitaartandem is altijd een vaste waarde geweest. De laatste gewijzigde posities zijn die van de zang, Sammy Peleman welke zanger was op het achtste en negende album en qua stemgeluid After All behoorlijk op het legendarische Agent Steel deed klinken, heeft plaats gemaakt voor Mike Slembrouck en nieuwe drummer Bert Guillemont.

Ondanks de flinke bezettingswijziging gaat After All door in hetzelfde straatje dan voorganger ‘Waves of annihilation’, dus een speed/thrash welke tegen het technische aan leunt met veel ruimte voor melodie in de nummers. ‘Eos’ trapt na een intro af met 3 thrashers, stuk voor stuk goed klinkende nummers, waarbij ‘Deceptor’ qua gitaarriff en zanglijn de best klinkende track is, al klinkt ‘Kindred spirits’ ook erg fijn door het stuwende ritme en gitaarriff. Al snel valt wel op, dat de stem van nieuwe zanger Mike te lief klinkt in de thrashnummers, wat rauwere vocalen hadden passender geweest, zijn vocalen komen dan ook beter tot zijn recht in de langzame(re) en midtempo nummers, zoals in het als een ballad startende en eindigende ‘Waiting for rain’ met een mid-tempo tussenstuk  en helemaal in de prachtige afsluitende emotionele semi-ballad ‘At dawn’s first light’ met erg gevoelige gitaarsolo. Na de 3 genoemde thrashers wordt er wat gas terug genomen, wat niet wil zeggen dat de niet-thrashers niet goed zijn, ‘Grand illusion’ is een fijn meeslepend nummer met een bijpassende melodieuze gitaarsolo, ‘Shadows of the mind’ is een zware midtempo beuker. Afwisseling is troef op dit album, want met de semi-thrashers ‘Demon’s  raging’ en ‘Torn asunder’ klinken geen 2 nummers achter elkaar qua structuur hetzelfde.

Met ook nu weer een door Dan Swano verzorgde productie en stuk voor stuk goed klinkende nummers mag geconcludeerd worden, dat After All ook nu weer een prima album aflevert. (84 /100) ( Metalville )

Bandleden:

Mike Slembrouck                            –              Vocals

Dries van Damme                           –              Guitars

Christophe Depree                         –              Guitars

Frederic Vanmassenhove            –              Bass

Bert Guillemont                               –              Drums

Tracklist:

1                    Premonition

2                    The Judas kiss

3                    Deceptor

4                    Kindred spirits

5                    Elegy for the lost

6                    Waiting for rain

7                    Demons raging

8                    Grand illusion

9                    Torn asunder

10                Shadows of the mind

11                At dawn’s first light

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ