Geslaagde metalcore middag met Our Hollow Our Home in Willem Twee

Facebookrssmail

Het is zondag 23 oktober en het is eindelijk zo ver! Our Hollow Our Home staat met hun headline show in de Willem Twee in Den Bosch. Deze show stond al 2 jaar op de planning, maar moest helaas meerdere keren worden uitgesteld. Ondanks dat de support bands ten opzichte van twee jaar geleden veranderd zijn, beloofd het een goede metalcore show te worden.

THECITYISOURS.
Het is aan de mannen van TheCityIsOurs om de avond te openen. Of nouja avond? Het is een vroege show vandaag aangezien de eerste band al om drie uur ‘s middags aftrapt. De zaal is helaas nog niet heel erg gevuld, maar de band opent vol energie de show. Het is duidelijk te zien dat er vooraan een aantal fans van de band staan, want er wordt direct meegezongen.

Deze vijfkoppige metalcore band uit Engeland is opgericht in 2015 en heeft ondertussen twee albums op hun naam staan. Ze spelen een goede mix met nummers van beide albums, zoals ‘Casket’, ‘Violent’ en ‘Dangerous’. Vocalist Oli Duncanson, die in 2021 als nieuwe vocalist aan de slag ging in TheCityIsOurs, weet ook deze oudere song goed live te brengen. De band zit vol energie en het gehele podium wordt gebruikt. Ook ontstaat er in de zaal een kleine moshpit en doet het publiek leuk mee.

De muziek van deze band schijnt goed in de smaak te vallen. Helaas spelen ze een vrij korte set, maar na het optreden staan er een hoop nieuwe fans bij hun merchtafel om de band te supporten. Ze geven aan het erg jammer te vinden dat dit hun laatste show van de tour is en het is nog niet bekend of de band binnenkort terug naar Nederland komt.

AVIANA.
Tijdens de changeover is al een beetje te zien wat ons te wachten staat bij de volgende band Aviana, aangezien de mannen zelf hun instrumenten klaarzetten en stemmen. Als het zo ver is om het podium te betreden en het optreden te beginnen, lopen er drie gemaskerde mannen het podium op volledig in het zwart gekleed. Dit maakt direct een goede indruk op het publiek en ze worden met een groot applaus verwelkomt.

Deze band is afkomstig uit Zweden en hun debuut album ‘Polarize’ is in 2017 uitgebracht. Ondertussen hebben ze vier albums op hun naam staan, waarvan het nieuwste album ‘Corporation’ vrij recent is uitgebracht. Het is overduidelijk dat de band een aantal fans in de zaal heeft en er wordt ook met de nieuwe nummers meegezongen. Ook wanneer de band vraagt of iedereen wil bukken, om vervolgens overeind te springen, wordt dit door bijna iedereen gedaan. De band zet een sterke show neer en weten het publiek goed op te warmen voor de headliner van vanavond.

OUR HOLLOW OUR HOME.
Dan is het om vijf uur tijd voor de headliner van de avond, Our Hollow Our Home. De mannen betreden onder luid applaus het podium en de zaal is ondertussen redelijk gevuld. Ze openen de set met het nummer ‘Monarch’ van hun meest recente album ‘Burn in the Flood’ waarnaar ook deze tour vernoemd is. Uiteraard komen er ook andere nummers van het album voorbij, zoals ‘Better Daze’ en ‘Remember Me’.

Daarnaast wordt ook het debuut album ‘Hartsick’ niet vergeten en worden onder andere ‘Throne to the Wolves’ en ‘Loneshark’ vanavond gespeeld. Het is duidelijk te merken dat de fans alle nummers van de band van voor tot achter kunnen meezingen. Zelfs wanneer de band de meest recente nummers ‘Idlewaves’ en ‘Battle X City’ inzet is te merken dat deze goed beluisterd zijn.

Het is leuk om de interactie met de voorprogramma’s te zien tijdens het optreden. Zo zingen zowel Oli Duncanson, Mikey Page, de gitarist van TheCityIsOurs en Joel Holmqvist mee tijdens diverse nummers. Aan het einde van de show betreden een aantal mannen van de voorprogramma’s en de crew het podium om volledig uit hun dak te gaan en te moshen met de band.

Het is een energieke show waarbij vocalist Connor Hallisey het gehele podium benut en al zijn dansmoves in de strijd gooit. Ook gitarist Josh White is constant rondjes aan het draaien en in het rond aan het springen. Wel is het af en toe te merken dat het einde van de tour in zicht is en dat de band wat vermoeider is. Dit is niet zo heel vreemd wanneer je drie weken op rij bijna iedere avond een optreden moet geven.

Nadat de band het podium heeft verlaten wordt er door het publiek ‘We Want More’ geroepen, waarna de band terugkeert om nog één laatste nummer te spelen. De show wordt afgesloten met ‘Burn in the Flood’ en het publiek gaat een laatste keer volledig uit zijn dak. Na dit nummer wordt het publiek bedankt en moet de band snel alles opruimen, omdat zij terugkeren naar Engeland. Ondanks dat maken zij nog tijd vrij om met fans op de foto te gaan of vinyls te signeren.

Al met al was het een goede show en heeft zowel de band als het publiek volop genoten. De mannen beloven in maart terug te komen naar Europa om het nog eens over te doen. Voor iedereen die er zondag, door de vroege show, niet bij kon zijn, is dit een mooie kans om de mannen van Our Hollow Our Home toch live te zien. Dit is een metalcore band die je niet wilt missen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ