He Is Legend – ENDLESS HALLWAY

Facebookrssmail

Drie jaar na het erg goed ontvangen album ‘White Bat’ komt de Amerikaanse heavy metal band He Is Legend met opvolger ‘ENDLESS HALLWAY’. Op het album hebben de fans even moeten wachten, aangezien frontman Schuylar Croom begin dit jaar met flinke gezondheidsproblemen zat, waardoor het album niet kon worden afgewerkt. Het is een beetje een vloek voor de band, want ook ‘Heavy Fruit’ kwam in 2014 twee jaar later dan gepland, door het vertrek van hun drummer Steven Bache, met alle problemen vooraf daarbij meegenomen. En dat voor de reünie die de band al in 2010 weer samenbracht na een hiaat van ruim een jaar.

Nu is ‘ENDLESS HALLWAY’ uit en het resultaat doet niet vermoeden dat Croom stemproblemen heeft gehad dit jaar. Gelukkig maar, gezien zijn uitgesproken stem. He Is Legend klinkt op het album hier en daar op de oude Machine Head met een vleugje Rage Against The Machine en Biohazard, afgemixt met vette metalcore. En juist die mix maakt het dat je er niet in hoeft te komen als muziekliefhebber. Voor ieder wat wils. De grote kracht van de het Amerikaanse viertal.

Op het zevende album van de Noord-Carolinese band in twintig jaar hebben de mannen hun muziek goed weten te verfijnen en geeft de band sterke riffs en roffels. de ‘Gardener’-rode draad die door de albums van He Is Legend loopt, gaat door op ‘ENDLESS HALLWAY’ met het zwarte en donkere ‘Return to the Garden’. Samen met het rustig openende ‘Sour’ en het funky ‘China white iii’ de meest opvallende nummers op het album, dat stabiel klinkt, maar nergens echt uitgesproken is. Maar dat hoeft ook niet, want ‘ENDLESS HALLWAY’ is kwalitatief bovengemiddeld sterk.

Melodisch is Croom sterk op de voorgrond aanwezig op het album. Een album dat nergens slecht is maar van de andere kant ook niet echt vernieuwend is. Zou je de band met dit album op Dynamo Open Air 1995 hebben geprogrammeerd, was het optreden een van de betere shows geweest. We zitten echter in 2022 inmiddels. Toch mag He Is Legend een van de best bewaarde geheimen van de Heavy Metal genoemd worden en verdient de band een groter publiek. Helaas te weinig aan onze kant van de oceaan te zien, maar als ze komen: ga! (8/10) (Spinefarm Records)

Nummers

1 THE PROWLER 3:33
2 LIFELESS LEMONADE 4:08
3 HONEY FROM THE HIVE 4:19
4 RETURN TO THE GARDEN 4:43
5 CIRCUS CIRCUS 3:29
6 SEAMISTRESS 3:23
7 SOUR 3:47
8 ENDLESS HALLWAY 3:40
9 TIME’S FAKE 3:52
10 SINK HOLE 3:16
11 ANIMALS 3:52
12 LORD SLUG 5:49

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ