Power houses PVRIS en Charlotte Sands in 013, Tilburg

Facebookrssmail

Het is dan wel geen uitverkochte show, maar wel een uitgestelde show. Het is dinsdagavond 31 januari als PVRIS eindelijk naar Nederland komt om een optreden te geven in de 013. En dit doen zij niet alleen! Ze nemen Charlotte Sands mee, die ook afkomstig is uit Massachusetts, om het voorprogramma te verzorgen. Dit beloofd een avond vol power vrouwen te worden.

CHARLOTTE SANDS

De avond word geopend om 20 uur door Charlotte Sands samen met haar gitarist en drummer. Dit is hun eerste optreden in Nederland en het enthousiasme spat er vanaf moment één vanaf. De band viel direct goed in de smaak bij het publiek en er werd overduidelijk genoten van deze power house. De show werd geopend met de nummers ‘Tantrum’ en ‘Bad Day’ en de driekoppige band zit vol energie. Ondanks dat het podium in de MainStage groot is, werd deze volledig benut. Zo rent Charlotte van links naar rechts en is er volop interactie met het publiek.

Haar meest recente nummer ‘Alright’, dat ongeveer een week geleden is uitgebracht, kan vanavond natuurlijk niet ontbreken. De zangeres geeft aan dat dit nummer toch wel haar favoriete nummer ooit geschreven is! Gelukkig valt ook deze goed in de smaak bij het publiek. Hier en daar wordt er zelfs al meegezongen.

De set wordt afgesloten met ‘Lost’ en ‘Dress’. Voordat ‘Lost’ wordt ingezet vraagt de zangeres aan het publiek om mee te zingen met de eenvoudige tekst van het refrein, namelijk ‘That’s okay, hey, hey, hey’. Het publiek zingt dit uit volle borst mee en je ziet Charlotte volop genieten van dit moment. Aan het einde van het nummer ‘Dress’, besluit Charlotte het podium te verlaten en haar fans te bedanken. Dit doet ze door op de barrier te gaan staan en nog eenmaal samen met ze te zingen. Vervolgens loopt ze langs de eerste rij, geeft high fives aan de fans, en verlaat de zaal. Ondanks dat het nog een redelijk onbekende artiest is, zal dit snel gaan veranderen.

PVRIS

Nadat het publiek goed is opgewarmd door de support act vanavond, is het dan nu echt tijd voor PVRIS. Het optreden wordt geopend met de nummers ‘Animal’ en ‘Monster’ en het publiek gaat uit zijn dak. De voorste rijen zingen keihard mee en kennen alle nummers die voorbij komen. Ondanks dat deze tour in het teken staat van hun meest recente album ‘Use Me’, die uit 2020 komt, wordt er goed afgewisseld met de voorgaande albums. Het is een fijne mix van songs die sterk gebracht worden. Frontvrouw Lynn Gunn is goed bij stem en weet alle noten te halen.

Waar Charlotte Sands veel interactie had met het publiek, blijft dit bij PVRIS een beetje uit. Er worden flink wat nummers achter elkaar doorgespeeld voordat Lynn het publiek eindelijk toespreekt. Dit blijft altijd wel een verbazingwekkend moment, want waar de zangeres de nummers vol power zingt, veranderd haar stem in lief en onschuldig wanneer ze praat. Je zou bijna denken dat er iemand anders op het podium staat!

Dan is het tijd voor het laatste nummer van de avond ‘Death of Me’. De band verlaat het podium onder het mom van een luid applaus om vervolgens toch nog terug te keren voor een encore bestaande uit maar liefst 3 nummers. De spits word afgebeten door hun meest recente nummer ‘Goddess’ en ook ‘My House’ kan eigenlijk niet ontbreken vanavond. Vervolgens werd de avond dan echt afgesloten met het nummer ‘Hallucinations’. Het had misschien een betere keuze geweest om ‘My House’ als laatste in te zetten, aangezien het publiek een hoop energie liet zien tijdens dit nummer. Maar al met al was het een geslaagde avond.

Ondanks dat het een doordeweekse avond is en de show niet volledig uitverkocht is, hebben grote hoeveelheden fans genoten van het optreden. Zowel het publiek als de beide bands zag je volop stralen. Dit is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Het was een geslaagde avond en een hoop fans kunnen niet wachten tot de band weer terugkeert naar Nederland.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ