Kadavar en Graveyard sterk in Doornroosje

Facebookrssmail

Het weekend begint deze week meer dan prima in de Nijmeegse zaal Doornroosje. Daar stonden afgelopen vrijdagavond het Duitse Kadavar en het Zweedse Graveyard op een double bill. Het voorprogramma werd verzorgt door Polymoon. Heel veel tickets waren er niet meer over en dat was zeker tijdens de set van Kadavar goed merkbaar.

Voor het echter zover was kregen we een set van Polymoon voorgeschoteld. De zaal stond al redelijk gevuld. Helaas bleek de set van Polymoon niet heel veelzeggend. Het geluid stond (behoorlijk) hard wat de sound niet te goede kwam. Zanger was niet heel goed verstaanbaar. Het enige wat me eerlijk gezegd van de band is bijgebleven zijn de glitterpakjes van de zanger en gitarist. In de stijl van The Sweet uit de 70s. Een aparte combi met de muziek de ze spelen, opvallend is het dan weer wel.

Na een redelijk lange ombouw, al begon Kadavar eerder dan het geplande tijdschema aan de set, stond de zaal tjokvol. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Ook hier was het geluid van luide kwaliteit. De bas liet je broek meermaals trillen, al was de overall sound van Kadavar’s set een stuk beter. De zang was goed te verstaan en ook de andere instrumenten waren goed hoorbaar in de mix. Als tweede nummer zette ze gelijk ‘Last Living Dinosaur’ en mochten ze bij het openingsnummer de hele zaal nog niet mee hebben, is dat met dit nummer meer dan gelukt. Het werd een mooie set met sterke nummers, waar de energieke podiumpresentatie van de drummer en bassist de vonk tussen publiek en band over lieten gaan.  

Heel veel werd er niet gecommuniceerd met het publiek, dat gebeurde overigens ook bij Graveyard. Het werd een avond die gevuld werd met de muziek en het genieten daarvan. Het is bijna een verademing om artiesten niet vijf minuten aan een stuk te horen lullen tussen de nummers door. Gewoon lekker spelen, heerlijk!

Nu we het dan toch over Graveyard hebben. Ook die band speelde een zeer solide set. Het geluid leek een tikkie minder hard te staan, of de oren meende dat het een tikkie zachter stond. De set was dan wel weer een stapje gas terug voor het grootste gedeelte. Het leek ook minder druk in de zaal, nog steeds gevuld, dat wel. Bij het inzetten van ‘Uncomfortably Numb’ hoorde je ‘oh’ kreten vanuit de zaal. ‘The Siren’ werd fantastisch uitgevoerd en was hét hoogtepunt van hun set.

Een avond waar de liefhebber zich ongetwijfeld prima heeft vermaakt. Kadavar liet op mij persoonlijk de meeste indruk achter, maar eerlijk is eerlijk van beide hoofdacts is geen winnaar, noch verliezer aan te wijzen. Zowel Graveyard als Kadavar waren sterk in Nijmegen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ