Eerste editie Into the Core succesvol in Musicon

Facebookrssmail

Het is zaterdag 22 juli als Musicon zich opmaakt voor de eerste editie van het Into the Core festival. De line-up barst uit zijn voegen met Nederlands talent: Kelsey, A Part of the Problem, Loyalty Ends Here, I’ll Get By, Daniel Brooke en Changing Tides zullen op deze dag het Haagse podium betreden.

Het is aan de Nijmeegse formatie Kelsey om de dag te openen. Om half 5 klinken de eerste gitaartonen van de hardcoreband door de speakers. De muziek van de heren is erg chaotisch, wat niet helemaal lekker lijkt aan te slaan bij het publiek wat nog moet opwarmen. Desondanks weet het vijftal een degelijke set neer te zetten.

De set van A Part of The Problem start iets later dan gepland, maar het is al goed te merken dat het een stuk drukker is dan bij Kelsey. Hoewel de mix aan het begin van de set niet heel sterk is (waardoor alleen drums en een beetje vocals te horen is) wordt deze vrij snel bijgedraaid. Het viertal uit Ede speelt een lekkere set waarbij ze los en energiek op het podium staan. Muzikaal is de band erg divers; invloeden lijken uit veel hoeken van het genre te komen, maar het misstaat de heren niet; ze leveren sterk werk en kunnen met meer shows als deze goed een sterke fanbase bouwen.

Een klein halfuurtje later is het aan Loyalty Ends Here om het podium te betreden. De band is muzikaal sterk, maar lijkt qua stijl iets minder aan te sluiten op de rest van het programma. Combineer dit met het feit dat het nog relatief vroeg op de avond is en je krijgt een publiek wat zich niet bijzonder aangetrokken voelt tot een moshpit, iets waar de vocalist goed zijn beklag over besluit te doen. Als er dan halverwege de set een opblaashaai tevoorschijn komt voor de pit wordt de sfeer iets losser, maar ook dit eindigt met een nare bijsmaak als de zanger deze tegen zijn mic krijgt en daarmee zijn tanden raakt.

Het is ondertussen half 8 als I’ll Get By het podium betreed om zijn melodische hardcore door de Haagse zaal te laten knallen. Al vanaf de eerste noten is het duidelijk dat dit een perfecte set is om een goed harde pit er in te gooien en daar je beste two steps te laten zien. De band zelf staat lekker energiek op het podium en is lekker los in de interactie met de aanwezige fans.

Als volgende is de beurt aan Daniel Brooke om het aanwezige publiek te vermaken, wat hij (en zijn band) met een diverse set met emotinten doet. Van pop-punk tot naar screamo neigende nummers, alles komt voorbij. De mix klinkt goed, Daniel zelf is ondanks zijn keelproblemen in degelijke vorm en ook zijn band speelt erg sterk. Samen wordt er op het podium en in de zaal een feestje van gemaakt door het repertoire heen, welk wordt aangevuld met een paar covertjes.

Afsluiter van de avond is Changing Tides. De Brabantse vijfkoppige groep is op menig podium in het binnenland (en in het buitenland) te vinden en met goede reden. De metalcore/deathcore combo van de heren slaat makkelijk aan, en ook is de band er niet vies van om er een stevig feestje van te maken en ook deze avond is geen uitzondering. De pit gaat het hele uur keihard door, er wordt een wedstrijdje bier adten gehouden en er is taart voor de jarige Bas (gitaar). De set bestaat uit een lekkere mix aan nieuwere en oudere nummers, om zowel fans van het eerste uur als nieuwe fans te kunnen voorzien van hun favoriete muziek.

Al met al was Into the Core perfect geregeld; wij hopen in ieder geval dat dit festival een tweede versie gaat krijgen!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ