Dynamo Metalfest zaterdag 19 augustus 2023

Facebookrssmail

Onderweg naar Dynamo was het bewolkt drukkend weertje, zaterdag, maar eens file overleefd en eens aangekomen, was de takkeherrie van Dynamo een feit.

Met biertje erbij ging ik op verkenning op en rond de festivalweide.
“Hanabie”, Harajuko-core metalband uit Japan. De meiden zien eruit alsof ze regelrecht van een comicbeurs ontsnapt zijn.Maar hun performances en act, zang en muziek, valt heel goed te pruimen.
Een stel uitgelaten gekke meiden op podium maar ze konden het brengen.

De ene band was ook al beter dan de andere kwa zang en performance. Aan sommige bands merk je dat er nog wat werk aan de winkel is, sommige tracks trokken bij bepaalde hard op mekaar, en verveelde al snel. Waar de mannen van ‘GLORYHAMMER’ dan weer teveel aan hebben van confidence, en vooral unicorns zijn het stokpaardje van deze band. En een groene Shrek op het podium die saxofoon kwam spelen. Maar het publiek en de fans gingen volledig uit hun dak!

Zoals ook de mannen van ‘Biohazard’, op z’n Amerikaans: ” We are loud, and we’re here to make some noise!” En het feestje trok van jetje, met de vlam in de pijp.
Spontane moshpits onstonden, nog wat meer crowdsurfen, bier die in het rond vloog.

Waar ik meer naar uitkeek, was het optreden van ‘Trivium’ die had ik nooit eerder live zien optreden.
En mijn verlangen werd al snel ingevuld, veel nieuw materiaal was er te horen, die zeker aanleunt als Trivium waardig, maar niks kan op tegen het oud materiaal, altijd leuk om die tracks terug te horen en live te zien, ze waren in good shape en hadden er net zoals andere bands er ongelofelijk veel zin in.

Tenslotte bij de laatste band die dag Megadeth, nog steeds met brio brengen ze hun klankorkest naar voor, deze band is net zoals Biohazard een festival tournee aan het doen, laatst zag ik ze op de Lokerse Feesten optreden onverslijtbaar tijdloze band. En nou terug, gezellig genieten van gitaargeweld.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ