Skull & Crossbones – Sungazer

Facebookrssmail

Skull & Crossbones brengt met Sungazer hun debuutalbum uit. Eigenlijk is het gewoon een nieuw Stormwitch album met een andere zanger aangezien de muzikanten afkomstig zijn van deze Duitse Heavy/Powermetal band. Dat de mannen kunnen spelen hebben ze dus al bewezen met Stormwitch. Songschrijven is echter een ander verhaal, de meeste riffs hebben we al wel eens ergens anders eerder gehoord.

Luister bijvoorbeeld maar eens naar het begin van ‘Inner Self’, hoezo ‘Wherever I May Roam’?. Maar desalniettemin luisteren de nummers lekker weg en het solowerk en de high pitch vocalen van Tobi Hübner (Heap Of Ruins/Forensick) zijn dik in orde.

De muziek op ‘Sungazer’ leunt erg op het verleden maar klinkt toch modern door de productie. Het beste nummer is ‘Manhunter’ wat aan Helloween doet denken. ‘The Invisible Man’ met wat progressieve invloeden en de verplichte (power) ballad ‘Live Your Dreams’ die me doet denken aan Elegy maar evenals de rest van de nummers op ‘Sungazer’ geen originaliteitsprijs gaat winnen. Hou je van goede Heavy/Powermetal en hecht je weinig waarde aan originaliteit dan is dit album wellicht iets voor jou (68/100) (Massacre Records)

Lineup

 • Tobi Hübner – Vocals
 • Volker Schmietow – Guitars
 • Tobi Kipp – Guitars
 • Jürgen Wannenwetsch – Bass
 • Marc Oppold – Drums

Tracklist

 1. Midnight Fyre (4:29)
 2. Sungazer (5:03)
 3. Manhunter ( 4:14)
 4. The Invisible Man (5:08)
 5. Tyrant’s Rule (4:27)
 6. Nature’s Legacy (5:03)
 7. Inner Self (4:11)
 8. Live Your Dreams (4:40)
 9. The Drowned (4:26)
 10. The Traveller (4:52)
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ