Ritual King – The Infinite Mirror

Facebookrssmail

Als je van lekker lange stoner/psych nummers houdt, dan ben je bij het nieuwe album van Ritual King aan het juiste adres. Het album telt vijf nummers waarvan de kortste twee nummers in de zeven minuten zitten. De langste track heeft een duur van bijna twaalf. Zang is op ieder nummer te vinden, al hebben de instrumentale passages de boventoon.

‘The Infinite Mirror’ is het tweede album van de band en komt drie jaar na het debuutalbum. Daarvoor werd al wel een EP uitgebracht. De groep staat onder contract bij Ripple Music waar in deze genres een hoop lekkere platen uit komen. Het album heeft het volgende thema . Het duikt diep in de menselijke psyche en onderzoekt thema’s als introspectie, dualiteit en de eeuwige zoektocht naar betekenis. Het probeert je ook een soort van spiegel voor te zetten om zo ook als zelfreflectie te dienen. Daarmee is titel ook direct verduidelijkt en is het niet ‘’slechts’’ ook een nummer op de plaat.

‘World Divide’ is een heerlijke beuker in de gitaarriffs en met de groovende bas eronder is dit een van de sterkere tracks. Tegen het einde krijgen we tevens nog een erg fijne solo voorgeschoteld en met de eerder genoemde lengte van de songs had die solo best wat langer mogen duren.

Langste track ‘Tethered’ begint wat rustiger en lijkt in het begin een soort jamsessie, daarna komen de riff en vocals erbij die wat heavyness erin gooien. Daarna gaat het weer terug naar de stoner jamsessie met opnieuw een heerlijke gitaarsolo. Die steelt, zij het niet heel opvallend, toch steeds de show. Eerdere elementen in de song komen terug, alsook nieuwe riffs, drumfills. Je blijft nieuwsgierig waar het nummer de volgende minuut naartoe gaat.

In de titeltrack is de fuzz enige tijd van de gitaar af en krijgen we helder getokkel met een lekker basje eronder en rustige drums. Zo is de eerste helft van het nummer. Even kalmte. Kalmte voor de storm zo blijkt als de drums in tempo toenemen en de gitaar en bas korte opbouwende tonen aanslaan. Als dan ook de fuzz weer op de gitaar komt is het tijd voor de grand finale. ‘’no one escapes life on the run’’. Uiteindelijk kijken we toch in die oneindige spiegel naar ons zelf.

‘The Infinite Mirror’ is een heerlijke plaat. Het is namelijk lang niet altijd zo dat langere tracks continu de aandacht weten vast te houden. Dit album heeft geen korte tracks en eigenlijk staat ieder nummer sterk op zijn benen en weet zonder problemen de aandacht erbij te houden. Door de tempowisselingen in de songs en gewoonweg de sterke instrumentale passages. Het blijft niet te lang hetzelfde maar weet samenhangend te blijven. Aanrader. (81/100) (Ripple Music)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ