Bloodletter – A Different Kind Of Hell

Facebookrssmail

Bloodletter is een Amerikaanse melodeath/thrash band opgericht in 2012. ‘A Different Kind Of Hell’ is het derde album van Bloodletter. Wat wel apart is is dat ‘A Different Kind Of Hell’ een soort van conceptalbum is. Iets wat vrij ongebruikelijk is voor een Thrash-album.

Het simpele verhaaltje gaat over een avonturier die ten prooi valt aan een boosaardige kracht. Niet bepaald ‘Operation : Mindcrime-niveau’ dus. ‘A Different Kind Of Hell’ telt elf nummers die geen van allen de vijf minuten halen. Het tempo is het hele album moordend. De gitaarmelodieën en solo’s zorgen voor het melodeath-sausje terwijl vooral de zang van Pete Carparelli de Thrashfans tevreden zal stellen. Zijn stem is een kruising tussen Death Angel’s Mark Osegueda en Mille van Kreator maar dan zonder de hoge uithalen/screams.

Het album doet in zijn geheel erg aan de (nieuwe) Kreator denken. Hoe lekker Bloodletter’s sound ook is, is er weinig variatie te vinden. Niet dat de verveling toe gaat slaan, daarvoor is het spelniveau veel te hoog, maar je vraagt je op den duur wel af naar welk nummer je aan het luisteren bent. Met af en toe een breakdown hier en daar kent deze wagen genaamd ‘A Different Kind Of Hell’ maar één tempo en dat is vol gas! Beste nummers zijn ‘From Hell They Came’ en ‘What Lies Beneath’, waarin de melodeath momenten wat prominenter aanwezig zijn dan op de rest van het album. ‘A Different Kind Of Hell’ is een prettige plaat om te luisteren en het beste combineert van de genres melodeath en thrash. Verplichte aanschaf voor Kreatorfans en een aanrader voor fans van ultrasnelle agressieve thrash. (75/100) (Wiseblood Records)

Tracklist

 1. The Howling Dead (2:49)
 2. Blood Is Life (3:40)
 3. Bound And Ravaged (2:49)
 4. From Hell They Came (3:27)
 5. The Last Tomb (3:48)
 6. His Will Be Done (3:17)
 7. Obsidian Offering (1:39)
 8. To Darkness Damned (3:50)
 9. Lord Of Pain (3:18)
 10. What Lies Beneath (3:47)
 11. Flesh Turned To Ash (2:39)

Lineup

 • Pete Carparelli – Vocals/Guitars
 • Pat Armamentos – Guitars
 • Tanner Hudson – Bass
 • Zach Sutton – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ