Devastator – Conjurers of cruelty

Facebookrssmail

In 2017 richten 4 jonge Engelsen afkomstig uit Derbyshire de band Devastator op om na 2 demo’s al gelijk een live-album uit te brengen, in 2020 gevolgd door het debuutalbum ‘Baptised in blasphemy’, zie deze link voor de recensie van dit album.

Het album trapt af met het titelnummer ‘Conjurers of cruelty’, na een langzaam dreigend intro wordt de beuk er enorm ingegooid middels een moordend drumtempo in de coupletten, een prima tremelo riff en een goede break met een mooi melodieus ‘intermezzo’ om weer furieus te eindigen. Gelijk wordt al duidelijk dat de band er qua geluid en intensiteit een schepje bovenop gooit, het geluid klinkt wat duisterder, heavier en qua tempo ook geregeld nog sneller.

‘Black witchery’ is een heerlijke swingende thrasher met een geweldige gitaarriff en een lekker piepende gitaarsolo. Nog zo’n heerlijke swingende thrasher is ‘Walpurgisnacht’. Voorbeeld van het nog snellere is het ultrasnelle ‘Necromantic lust’. Afwisseling is er echter zeker op dit album, getuige het langzame en zware ‘Deathspell defloration’, waarbij het riffwerk bij de heerlijke versnelling aan Death doet denken. Daarna komt er weer een ultrasnel nummer, ‘Bestial rites’, respect voor drummer Jack Scarlett. ‘Rabid morbid’ kent na een furieuze start een heerlijk midtempo, melodieus en meeslepend intermezzo om weer moordend verder te gaan en af te sluiten met weer datzelfde melodieuze intermezzo. ‘Liar in wait’, 1 van de 2 cd-bonustracks, is een midtempo nummer met een zeer fraaie punk/rock ’n roll-riff en kent een geweldige tempoversnelling.

Ook hun tweede album klinkt uitstekend qua nummers, het wat donkerder geluid op dit album past prima bij deze muziek. Prettig is ook dat dit album exact twee maal zo lang is als het debuut. Devastator levert ook met hun tweede album een geweldig album af, ga ze zien op ‘Welcome to hell’ op 13 april in de Effenaar te Eindhoven, tesamen met onder andere Cyclone en Midnight.

88 / 100 (Listenable Records)

Bandleden

 • Thomas Collings – Bass & Vocals
 • Richard Bateman – Guitars
 • Christophe Whitehurst – Guitars
 • Jack Scarlett – Drums

Tracklist

 1. Beyond the gate
 2. Conjurers of cruelty
 3. Black witchery
 4. Ritual abuse (evil never dies)
 5. Walpurgisnacht
 6. Necromantic lust
 7. Deathspell defloration
 8. Bestial rites
 9. Sharpen the blade
 10. Rabid morbid death
 11. Liar in wait (cd bonus track)
 12. Death forever (cd bonus track)
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ