013 overduidelijk te klein voor Bad Omens

Facebookrssmail

Het is zondag 4 december als Bad Omens in de (binnen een dag uitverkochte) main van 013 speelt, ter ere van het in 2022 uitgekomen ‘THE DEATH OF PEACE OF MIND’. Met dit album is de populariteit van de band flink gestegen, wat ook te merken is aan de rij; deze hebben we nog nooit zo ver van de ingang van 013 af zien staan. Support komt deze avond van Poppy, met wie de band het recent uitgebrachte nummer ‘V.A.N.’ maakte.

Poppy staat bekend als een zeer diverse artieste, wat een beetje er voor zorgt dat ze wat overlap heeft met een hoop verschillende andere artiesten, maar bijna nooit echt een goede match zal zijn voor het touring package, en ook vandaag is dat helaas te merken. De van dromerige pop tot aggressieve metal strekkende set bevat vanuit een (vermoedelijk) artistiek oogpunt geen interactie, maar dit doet helaas weinig voor het opwarmen van het publiek. Waar de set zowel qua geluid als visueel een genot kan zijn voor fans van Poppy, lijkt het voor veel mensen toch wat onwennig.

Bad Omens maakt nog voor de band zelf het podium betreed goed gebruik ban de LED schermen die de band in zijn setup heeft verwerkt; zodra de zaallichten dimmen verschijnt hierop direct een “Now loading” animatie. Het duurt dan ook niet lang voor de band gemaskerd het podium op komt voor ‘ARTIFICIAL SUICIDE’, waarbij het publiek direct uit zijn dak schiet. De band is muzikaal duidelijk in vorm, is lekker actief op het podium en zoekt de interactie met het publiek keer op keer weer op. Combineer dit met de excellente lichtshow die het viertal meebrengt, en de zaal voelt een stuk groter dan deze eigenlijk is.

Ook het publiek zelf is lekker actief; tijdens veel nummers is de pit razende, en ook crowdsurfers mogen natuurlijk niet ontbreken. De band brengt ons in zijn set voornamelijk werk van ‘THE DEATH OF PEACE OF MIND’, maar trekt ook wat ouder werk tevoorschijn en natuurlijk het nieuwe ‘V.A.N.’ samen met Poppy. Het enige wat aan Bad Omens op te merken is als nadeel (de drukte kunnen we ze natuurlijk niet kwalijk nemen), is dat de energie van de set toch wel heel hard wegvalt door het toevoegen van de pauze waarin een remix van ‘Miracle’ wordt afgespeeld. Zowel de band als het publiek zijn echter binnen geen tijd weer terug op het niveau van daarvoor.

Het moge dan ook duidelijk zijn; van een binnen een dag strak uitverkochte show, de ellendig lange rij, de show die de band neerzette tot de reacties van het publiek; alles duidt er op dat Bad Omens klaar is om de volgende stap te zetten om (veel) grotere shows te gaan spelen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ