DragonForce ijzersterk in 013

Facebookrssmail

Het is zondag 25 februari als DragonForce en Amaranthe hun handen ineen slaan voor een co-headliner in een strak verkochte mainstage van poppodium 013. Als dat al niet genoeg was om metalheads uit alle windrichtingen op te trommelen, is Infected Rain aanwezig als special guest om het publiek voor deze avond op te warmen.

Infected Rain betreedt het podium als de Tilburgse zaal al redelijk vol staat en begint zijn set energiek. De band omschrijft zich zelf als een nu metal band, maar dat doet flink tekort. Met invloeden uit de death metal speelt de band een sterke, groovy show, ondersteund door een actieve lichtshow. Hoewel het publiek aan het begin van de set nog niet heel enthousiast lijkt, warmt het gedurende de show op om aan het einde ook een circle pit te vormen.

Zodra Amaranthe begint is de Tilburgse zaal tot de nok toe gevuld. De Zweedse band maakt goed gebruik van het feit dat ze drie vocalisten hebben om een actieve en sterke visuele show neer te zetten. Het publiek krijgt de band dan ook goed mee, met een lekker aantal crowdsurfers tijdens ‘Hunger’ en later her en der nog een enkeling. Muzikaal lijkt de band echter net niet in vorm te zijn; hier en daar lijken er net wat steken te vallen. Deze kleine incidentjes mogen de pret echter niet drukken, aangezien de set prima vermakelijk is!

Het is zo’n kwart voor tien als er een epische, zwaar op synths leunende intro klinkt om de set van DragonForce in te luiden. Van drie vocalisten gaan we over naar drie gitaristen, aangezien DragonForce Billy Wilkins mee heeft als derde gitarist en achtergrondzanger. Van de setup met arcadekasten en LED schermen, het extreem strakke geluid tot hoe goed de band het publiek weet mee te krijgen, zet de band een erg sterke set neer. Er is een mooie balans aangebracht tussen nieuwe en oudere nummers, en ook qua aankleding doet de band het leuk; zo wordt er bij ‘Power of the Triforce’ een Cucco (kip) het publiek in gegooid die zelfs over het balkon heen crowdsurfde, en heeft de band bij ‘My Heart Will Go On’ een set opblaasdraken op het podium. Al met al zette DragonForce een heerlijke show neer, die duidelijk maakte dat de band nog steeds groter aan het worden is.

Foto’s (c) Pim Spätjens

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ