The Treatment – Wake Up The Neighbourhood

Facebookrssmail

De Britse rockers van The Treatment brachten begin dit jaar hun nieuwe studioalbum ‘Wake Up The Neighbourhood’ uit. Classic hard rock met een hoog meezinggehalte. Lukt het de band ook weer op dit album om een aantal lekkere meezingers te produceren?

The Treatment heeft in zijn relatieve korte bestaan en in vijf albums al drie verschillende zangers gehad. Nu is Tom Rampton er voor het tweede album bij. Hij beschikt over een fijne rauwe stem die hierdoor, samen met de riffs, aardig wat AC/DC invloeden heeft.  Verder zijn ze niet vies van een  beetje sleaze waardoor de band al eerder op tour mocht met bands als Kiss en Mötley Crüe.

Een ode aan de invloedrijke bands bezingt de band in het aanstekelijke, summervibes nummer ‘Back To The 1970s’. Erg prettig solootje halverwege het nummer. Het is allemaal zoals je waarschijnlijk al had verwacht niks nieuws onder de zon. Lekker is het daarentegen wel. Met name door de toch herkenbare stem van Rampton hoor je al vrij snel dat het The Treatment is.

‘The Fire Still Burns’ is weer wat steviger. Het beukt wat harder, rift wat zwaarder. Natuurlijk kunnen dit soort albums ook niet zonder een verplichte ballad. Hiermee zorgen ze in ieder geval wel voor voldoende variatie op deze nieuw langspeler, die helemaal niet zo lang is met net geen veertig minuten.

Echter is het middelste deel van het album waar het wat inkakt. Daar vinden we namelijk een paar typische dertien in een dozijn nummers. Niet slecht, maar ook niet memorabel genoeg dat je ze de dag erop nog in je hoofd hebt zitten. Bij ‘Fire Me Up’ pakt het de draad weer op. Op dit ritme is niet dansen een hele opgave, zelfs tijdens het typen van een review. Leuk, vermakelijk plaatje voor tussendoor, maar ook weer geen hoogvlieger. (70/100) (Frontiers Music s.r.l.)

TRACKLIST

1. Let’s Wake Up This Town 

2. Back To The 1970’s

3. When Thunder And Lightning Strikes

4. This Fire Still Burns

5. Man On The Highwire

6. I Can’t Wait No Longer

7. Don’t Make No Difference

8. Fire Me Up

9. Free Yourself

10. Kick You Around

11. I’ve Got My Mind Made Up

 
LINE-UP
Vocals: Tom Rampton
Drums: Dhani Mansworth
Guitar: Tagore Grey
Guitar: Tao Grey
Bass: Andy Milburn

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ