Anubis – Dark Paradise

Facebookrssmail

Anubis timmert nu zo’n vijf jaar aan de weg en doet dit nog op de ouderwetse manier, veel toeren en het uitbrengen van een hele rits EP’s en singles. Anubis heeft onder andere gefungeerd als openings-act van Raven, Metal Church, Alegaeon en Warbringer. Ook hebben ze gespeeld op Wacken Metal Battle US finale. Al dit harde werk heeft geleid tot een contract bij M-Theory Audio.

‘Dark Paradise’ is dus het eerste volledige album van Anubis, al mag je het ook een extended EP noemen aangezien ‘Dark Paradise’ slechts 36 minuten klokt. Anubis begeeft zich ergens tussen traditionele, power en thrash-metal in. De band bestaat uit muzikanten die allen hun sporen verdiend hebben en bekendheid genieten in de L.A. Metal Scene. Zanger Devin Reiche speelt ook bas in de thrashband Hatchet.

Op ‘Dark Paradise’ doen ook behoorlijk wat gastmuzikanten mee die stuk voor stuk zorgen voor wat extra accentjes en het album een meerwaarde geven. Openingsnummer ‘Venom And The Viper’s Kiss’ laat meteen horen in welke hoek je het moet zoeken. Een furieus power-thrashnummer met een gastsolo van gitarist Balmore Lemus (Lunar/ex-Warbringer). ‘Heartless’ is wat meer traditioneel en kent ook weer een gastmuzikant in de persoon van Paul Gehlar beter bekend als drummer van Railgun. Op ‘Heartless’ speelt hij akoestische gitaar.

Op ‘Priestess Of Dark Paradise’ horen we voor het eerst Anubis zonder gastmuzikanten. Vooral drummer Robin Salazar eist in dit nummer een hoofdrol voor zich op. ‘Fallen’ zet je op het verkeerde been. Het begint namelijk als een ballad. Het piano-intro wordt gespeeld door sessie-muzikante Cassie Morns die haar diensten ook al heeft verleend op albums van Carnifex en Aurora Borealis. Na dit vreedzame begin wordt het gaspedaal echter fors ingetrapt. ‘Devour’ is een opgepoetste demotrack waarop David Answorth van Our Dying World zijn stembanden ter beschikking stelt en wat gemene uncleane zang laat horen. ‘The Uncreated’ bevat nekbrekend gitaarriff-werk en een bliksemsnelle shred-gitaarsolo. Het einde is ietwat onbevredigend door de fade-out.

Dat Anubis goed is in het spelen van nummers van andere bands hebben ze onder andere al laten horen op de in 2021 uitgebrachte single ‘Tornado Of Souls’ van Megadeth. Dit keer wordt ‘Symbolic’ van Death onder handen genomen. Uiteraard is de zang wat hoger dan die van Chuck Shuldiner en ook het drumwerk van Robin Salazar die zeker geen slechte drummer is kan niet tippen aan dat van Gene Hoglan. Dit wordt echter gecompenseerd door het nummer nog een tikkeltje sneller te spelen dan het origineel. Al met al komt Anubis er goed mee weg.

Afsluiters zijn het Trivium-achtige ‘Strife’ en het happy metal meezingnummer ‘Thy Frozen Throne’. Op dit nummer doen weer twee gastmuzikanten mee. Paul Gehlar horen we voor de tweede keer en toetsenist Diego Valadez die in diverse bands werkzaam is maar het meest bekend is voor zijn spel bij Cellador. Het geluid is dik in orde al had het wat mij betreft wat rauwer en minder gepolijst gemogen. De mannen die hier voor verantwoordelijk zijn, zijn Josh Franks (Railgun/Highland) en Mika Jussila (Nightwish/Avantasia/Gamma Ray). Ook het artwork verdient een speciale vermelding. Al met al is Anubis een band om in de gaten te houden. (73/100) (M-Theory Audio)

Tracklist

 1. Venom And The Viper’s Kiss (3:37)
 2. Heartless (4:07)
 3. Priestess Of Dark Paradise (3:54)
 4. Fallen (4:02)
 5. Devour (3:30)
 6. The Uncreated (3:34)
 7. Symbolic (5:59)
 8. Strife (3:25)
 9. Thy Frozen Throne (4:00)

Lineup

 • Devin Reiche – Vocals
 • Eleazar Llerenas – Guitars
 • Justin Escamilla – Guitars
 • Will Buckley – Bass
 • Robin Salazar – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ