Scheepswrak van Geluid: Pirate Metal Party betoverde Helmond

Facebookrssmail

Christopher Bowes’ Plate Of Beans

Het side project van Christopher Bowes is een zeldzaam iets voor een Alestorm fan om te mogen bewonderen, gezien dit sinds 2019 pas de 3e keer is dat deze bezetting optreedt.
Maar zoals je van de naam al kunt verwachten, moet je het niet al te serieus nemen. Deze 4-koppige band komt namelijk ook al direct op in shirts met bonen erop en een kort oranje broekje.

Je wordt getrakteerd op een set vol gimmicks zoals de tuba speler die tijdens het derde nummer spareribs gaat eten, Patty Gurdy die als alien het podium betreedt om een nummer over paarden te zingen, James en Sozos (Hoots en Angus McFife II) van Gloryhammer die een gastspot krijgen in een nummer en Chris die zichzelf doucht met een blik bonen in tomatensaus.

Trick or Treat

De show begint met technische problemen waardoor de microfoons niet te horen zijn uit de speakers, echter pakt de crew en de band dit snel op en is dit snel verholpen. Er klinkt ineens een stem uit de speakers en het publiek reageert hier enthousiast op. Trick or Treat is een band met veel halloween gimmicks die je onder andere merkt door titels als ‘Creepy Symphony’ en ‘Evil Needs Candy Too’
Ook de opblaasbare spoken en verschillende maskers die soms op het podium verschijnen laten dit goed zien! Na een paar nummers verschijnt het opblaasbaar snoepgoed wat het publiek op gaat, waar je natuurlijk iemand direct op ziet crowdsurfen. De sfeer zit er de hele show goed in!

Ye Banished Privateers

Deze band is wat je krijgt als je vraagt om een piratenfeest: een grote groep piraten die er even een feestje van komen maken. De zeelieden vermengen Ierse en Scandinavische volksmuziek met rauwe punkenergie tot stormachtige zeemansliederen die je mee terug nemen naar de wrede wereld van de 18e eeuw. De bandleden, gekleed in historische piratenkostuums, zagen eruit alsof ze rechtstreeks van een 17e-eeuws piratenschip waren gestapt. Hun aandacht voor detail in kleding was opmerkelijk en droeg bij aan de authentieke sfeer van hun optreden. Met een “dronken zeeman” die een glazen fles op hun hoofd geslagen krijgt, tot dansfeestjes. Je vindt het hier allemaal! Ye Banished Privateers toonden wederom waarom ze een unieke en geliefde band zijn binnen het folk en metal genre.

Korpiklaani

Met het, onderhand, 12e studio album ‘Rankarumpu’ komt het Finse Korpiklaani als fan favorite weer voorbij in ons landje. Ze weten als geen ander hoe je een feestje kunt bouwen.
Het startsein is begonnen en gelijk vliegen de eerste mensen over het publiek. Zowel tijdens de nummers als tussen de nummers in was de publieksparticipatie top! Hits als ‘A Man With A Plan’, ‘Ievan Polkka’ en natuurlijk ‘Vodka’ zorgen voor een laaiend enthousiast publiek! Hoewel ze veel teksten buiten het Engels hebben wordt er bij alle goed bekende woorden uit volle borst mee geschreeuwd! Zanger Jonne Järvelä weet met zijn rauwe vocalen en charismatische podiumpresentatie te zorgen voor een feest dat tot buiten Helmond zeker gehoord wordt! Hoewel er geen uitgebreide pyrotechniek of visuele effecten werden gebruikt, was de eenvoud en authenticiteit van de setting juist passend en versterkte het de intieme en gezellige ambiance.

Gloryhammer

Voor velen is dit de eerste band waar naar uitgekeken wordt. De intro start en het publiek gaat los.
Vanaf het moment dat Gloryhammer het podium betrad, was het duidelijk dat dit een bijzondere show zou worden. De bandleden waren uitgedost in hun kenmerkende kostuums, passend bij hun fantasiewereld van strijdende helden en kwaadaardige tovenaars. Frontman Sozos Michael (ook bekend als Angus McFife II) straalde charisma uit en betrok het publiek constant bij de show. Zijn krachtige vocalen zijn meeslepend en zijn interactie met de fans zorgde voor een onvergetelijke ervaring. De setlist was een perfecte mix van hun grootste hits en enkele verrassingen. Nummers als ‘Angus McFife’, ‘Hootsforce’ en ‘Universe on Fire’ zorgden voor uitzinnige reacties van de fans.


Gloryhammer leverde een spectaculaire en onvergetelijke show af tijdens de Pirate Metal Party. Hun combinatie van muzikale vaardigheid, theatrale flair en pure energie zorgde voor een avond die de aanwezigen nog lang zal bijblijven. Het is duidelijk dat Gloryhammer hun status als een van de leidende bands in het power metal-genre meer dan waardig is. Een absolute aanrader voor elke metalfan die houdt van een goede dosis fantasie en epiek!

Alestorm

Alestorm, de zelfverklaarde “True Scottish Pirate Metal” band, bracht gisteravond een explosieve en onvergetelijke show naar de Pirate Metal Party in Helmond. Bekend om hun humoristische teksten, opzwepende melodieën en chaotische energie, zorgden ze voor een avond die het publiek nog lang zal heugen. De setlist van Alestorm was een perfecte mix van klassiekers en nieuwe nummers, allemaal doorspekt met hun kenmerkende humor en energie. Hits als ‘Drink’, ‘Keelhauled’ en ‘Fucked with an Anchor’ werden luidkeels meegezongen door het publiek.

Ook de meerdere gastoptredens van Patty Gurdy komen niet onopgemerkt. Haar toevoegingen van charme, mooie vocalen en natuurlijk de Hurdy Gurdy zijn zeer geliefd, dat blijkt maar weer gezien ze met 13 van de 20 nummers mee heeft gedaan, met of zonder haar draailier.
Alestorm leverde een ongeëvenaarde en onvergetelijke show tijdens de Pirate Metal Party. Hun unieke mix van humor, energie en muzikale vaardigheid zorgde voor een avond vol vreugde en feestvreugde. Voor fans van piraten, metal en een goed feestje was dit een absolute hoogtepunt van het festival. Alestorm bewees opnieuw waarom ze een van de meest geliefde en entertainende bands in het metalgenre zijn. Aargh, wat een avond!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ