Blood Feast – Infinite Evolution

Facebookrssmail

 Blood Feast is een Amerikaanse death thrash band die zoals veel andere lotgenoten een veelbelovende start kenden maar het nooit echt hebben gemaakt. Opgericht mid jaren 80 door gitarist Adam Tranquilli brengt Blood Feast in 1987 het uitstekende debuut album ‘Kill For Pleasure’ uit. Dit album mag beschouwd worden als één van de eerste death metal albums dat is uitgebracht.

Blood Feast was zelfs eerder dan Death. ‘Scream Bloody Gore’ kwam enkele maanden later pas uit. Nadat Adam Tranquilli Blood Feast verlaat brengen de overgebleven bandleden in 1988 ‘Chopping Block Blues’ uit maar dit album kan weinig potten breken met als resultaat dat Blood Feast het in 1991 voor gezien houdt. Af en toe komt de band nog  bij elkaar voor wat optredens maar dat is telkens maar voor korte duur. Tot Adam Tranquilli weer terugkeert.

De doorstart van Blood Feast resulteert in het derde album ‘The Future State Of Wicked’ dat uitkomt in 2017. Doordat zanger Chris Natali inmiddels vertrokken is neemt Adam Tranquilli op dit vierde album ook de taak van zanger op zich en dat doet hij helemaal niet slecht. Hij klinkt als Jeff Beccera van Possessed. Veel variatie zit er dus niet in het zangwerk maar het past uitstekend bij de vaak aan death metal leunende thrash die Blood  Feast speelt. Het slechte geluid waar gitarist CJ Scioscia verantwoordelijk voor is werkt niet echt mee aan het luisterplezier. Vooral de drums klinken erg blikkerig en klinken te prominent in de mix. Dit alles maakt dat de in potentie goede nummers erg chaotisch klinken.

De baspartijen worden op ‘Infinite Evolution’ ingespeeld door virtuoos Mike LePond van Symphony X en dat is te horen ook. Hij fungeert meer als derde gitarist dan als bassist. Intussen heeft Blood Feast een geschikte bassist gevonden in de persoon van Dave Kramer. Ik ben benieuwd hoe hij de baspartijen van Mike LePond gaat reproduceren. Troefkaart van het album is het gitaarwerk en dan niet zo zeer de solo’s maar het riffwerk wat balanceert tussen proto-death metal mid jaren 80 en jaren 80 thrash. Beste nummers zijn opener ‘Ravaging The Loins Of Mary’, ‘Eye Of Glass’ wat door de lengte, het gitaarwerk en de stem-effecten zelfs betiteld kan worden als progressief en het afsluitende ‘The Chosen’. Minste nummer is ‘The Preacher’ niet te verwarren met het gelijknamige nummer van Testament. Dit is een typisch gevalletje albumvulling.

Als je van retro death thrash houdt is ‘Infinite Evolution’ goud, zo niet kan je dit album beter links laten liggen. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met ‘Infinite Evolution’. (78/100) (Hells Headbangers)

Track List

1 Crafting Carnage (1:26)

2 Ravaging The Loins Of Mary (4:35)

3 Never Will I Die (3:30)

4 Of Hell (Nous Sommes De L’enfer) (2:48)

5 Eye Of Glass (7:40) 6 Outbreak (5:00)

7 The Preacher (4:09)

8 Evilution (5:29)

9 The Chosen (5:45)

Line Up

Adam Tranquilli – Vocals/Guitars

CJ Scioscia – Guitars

Adam Kieffer – Drums

Mike LePond (Symphony X) – plays bass on the album

Dave Kramer – Bass 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ