Spirit Mother – Trails

Facebookrssmail

De Amerikaanse heavy rockers van Spirit Mother brengen deze week hun eerste album uit op het Heavy Psych Sound label. Bij het luisteren van het album, wat de naam ‘Trails’ mee heeft gekregen, is dat een geschikte plaats. Dit label staat om dit soort fuzz bekend, en dat is op de paden van dit album meer dan genoeg. Eerder brachten ze al een debuut album uit op een ander platenlabel.

De band begon als duo. Vocalist/bassist Armand Lance en violist/vocalist SJ. Inmiddels is de band verdubbelt in het aantal leden in de vorm van een drummer en gitarist. Spirit Mother tekende bij Heavy Psych Sounds terwijl ze in de studio al bezig waren voor het aankomende album ‘Trails’.  

Het nieuwe album is donkerder en zwaarder in zijn algemeenheid. Hoewel het powertrio op bas, gitaar en drums er op los beukt vormt de viool veelal een wat sombere ondergrond. Dat komt de sfeer van de plaat ten goede. Ook de af en toe harde vocals van Lance dragen bij aan de algemene ‘feel’ van duisternis.

De plaat opent direct duister met het onheilspellende ‘Passage’ wat nog geen minuut duurt. Daarna volgt hetzelfde basloopje om de titeltrack in te luiden. Ook dat start daarna bijna als een nummer onder een satanisch ritueel, met de dreigende riff en de drums. Als de riff erin beukt is dat gevoel even weg, echter niet voor lang.

Bij vierde nummer ‘Emerald’ is de sound een stuk minder duister en gaat het meer naar de desert rock toe. Een lekkere drumpartij maakt het hier zo goed als onmogelijk om niet met je hoofd te knikken. Beste nummer staat precies halverwege. ‘Below’ is een duister, proggy nummer met kort wat akoestische gitaar, maar de vioolpartij die daarna moeiteloos overgaat in de gitaarsolo is zeker iets wat in de liveshows een de hoogtepunten zou kunnen worden. Ondanks dat de songs nooit te lang duren, kom je toch goed aan je trekken als je van aardig wat instrumentale passages houdt. Op ‘Trails’ is het juist in evenwicht.

Spirit Mother is er eentje voor de liefhebbers van de fuzz en duister klinkende albums. Liefhebbers van het label Heavy Psych Sounds komen met ‘Trails’ ongetwijfeld aan hun trekken en hebben in Spirit Mother een nieuwe band om in de gaten te houden. (75/100) (Heavy Psych Sounds)

Line Up:

Armand Lance – Bass, vocals
SJ – Violin, vocals
Landon Cisneros – Drums
Sean McCormick – Guitar

Tracklist:


1. Passage
2. Trails
3. Veins
4. Emerald
5. Below
6. Tonic
7. Vessel
8. Voyeur
9. Given
10. Wolves

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ