Bewitcher – Spell shock

Facebookrssmail

Blackened speed/thrash metal ? Ik ben er inmiddels al jaren gek op, dat rauwe blackened randje geeft voor mij net dat beetje extra. Het Amerikaanse Bewitcher wordt ook als een exponent van dit genre beschouwd. Sinds de oprichting van Bewitcher is ‘Spell shock’ inmiddels alweer het vierde full-album. De vorige 2 albums ‘Under the witching cross’ en ‘Cursed be thy kingdom’ zijn ook door RockMuzine besproken en de teneur van beide reviews was min of meer hetzelfde : lekker klinkende blackened speed metal, maar weinig origineel en op een gegeven moment wordt het wat veel van hetzelfde. En die indruk was dezelfde bij andere op het internet te vinden recensies. Hun metal kun je het beste omschrijven als een mix tussen Motorhead en Venom, dus met een flinke rock ’n roll-vibe en behoorlijk raspende vocalen. Live klinkt Bewitcher in ieder geval wel prima, tijdens hun laatste optreden in Nederland op ‘Welcome to hell’ was het een groot gekkenhuis.

Openingsnummer met de opvallende naam ‘Starfire maelstrom’ hakt er gelijk goed op los, heel hoog tempo met een prima gitaarriff en ook een goede break. Het snelle titelnummer ‘Spell shock’ heeft een goede rock and roll riff met ook nu weer een prima break. Van het flink uptempo en swingende ‘Out against the law’ nestelt het refrein zich direct in je hoofd, dit nummer zal het live ongetwijfeld erg goed doen. ‘Seasons of foul harvest’ heeft een erg goede drijvende gitaarriff. ‘We die in dust’ is met haar midtempo 1 van de weinige relatieve rustpunten op dit nieuwe album met in het middenstuk dan wel weer een flinke versnelling. Het hierna volgende snelle ‘The harem conspiracy’ bevat een heerlijke gitaarriff.

Is Bewitcher er deze keer in geslaagd om een album te maken wat meer indruk maakt ? Ja en nee. Een reactie welke vraagtekens oproept. De nummers zijn stuk voor stuk prima nummers, er zit voldoende afwisseling in, muzikaal en productioneel is het ook allemaal dik in orde, gevoelsmatig komt dit album wat beter over dan de vorige 2 albums. Omdat elk Bewitcher-album qua geluid en nummers min of meer hetzelfde klinkt, kun je alleen wel het gevoel gaan krijgen dat de band in herhaling vervalt. Volgend jaar staat de band op het podium van Into the Grave, een mooie gelegenheid om Bewitcher live te aanschouwen. (82 / 100) (Century Media Records)

Bandleden:

M. von Bewitcher            –             Vocals & Guitars

A. Magus                           –             Bass

A. Hunter                           –             Drums

Tracklist:

1                 Starfire maelstrom

2                 Lavish desecration

3                 Spell shock

4                 Out against the law

5                 Dystopic demonolatry

6                 Seasons of foul harvest

7                 We die in dust

8                 The harem conspiracy

9                 Pagan shadows

10              Ride of the ironfox

11              Starfire maelstrom (single edit)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ