Haken geeft een matig gevuld Muziekgebouw waar voor zijn geld

Facebookrssmail

Precies om 20:15 begint Haken met de eerste set van deze lange avond. Het laatste album ‘Fauna’ wordt in zijn geheel ten gehore gebracht en de set wordt afgesloten met ‘Crystallised’ wat op de EP ‘Restoration’ die uit 2014 stamt staat. Het is wat vreemd dat dit een seated concert is. Ook de band zelf is er wat ongemakkelijk bij. Gelukkig is er sfeer genoeg en doet het publiek ondanks dat ze zitten enthousiast mee.

Ook verlaten sommige fans hun zitplaats om aan de zijkant van de zaal te gaan staan waar ze niemand storen om wat intenser te kunnen genieten van de geweldige muziek die deze Engelse band maakt. Haken beschikt niet alleen over goede muzikanten, ze beschikken ook nog eens allemaal over een goede stem en hier wordt uiteraard regelmatig gebruik van gemaakt.

Na ‘Crystallised’ neemt Haken 25 minuten pauze en beginnen ze met set nummer twee. In deze set komen alle albums van Haken aan bod. Natuurlijk wordt hun populairste nummer ‘Cockroach King’ ook gespeeld. Na ‘The Strain’ krijgen we een overbodig keyboard/drum-intermezzo dat subtiel overloopt in het nummer ‘Canary Yellow’. Na het laatste officiële nummer van set twee ‘Drowning In The Flood’ komt Haken nog terug voor slechts één toegift. Maar deze toegift is er wel eentje van 22 minuten namelijk ‘Visions’. Zanger Ross Jennings is het ook beu en vraagt het publiek om tijdens ‘Visions’ te gaan staan en hier wordt massaal gehoor aan gegeven. Na een kleine drie uur is het dan echt gedaan en mag het publiek en Haken zelf terugkijken op een meer dan geslaagde progmetal avond. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ

Add a Comment