Wednesday 13 komt met 6e album

Facebookrssmail

Wednesday 13De koning van de horrorpunk, Wednesday 13, komt 12 januari 2015 met zijn zesde solo album, ‘Monsters of The Universe: Come out & Plague’ (via DevCo/Cargo Records). ‘Monsters of The Universe…’ is de opvolger van ‘The Dixie dead’ uit 2013, en Wednesday’s eerste concept-abum. Het materiaal is opgenomen in Los Angeles en San Antonio, met Wednesday (voormalig frontman van o.a. de Murderdolls) zelf als producer. Het album komt uit zowel op CD als op vinyl, met verschillend artwork.

Over waar de inspiratie vandaan kwam voor een concept album over intergalactische invloeden, UFOs en aliens, zegt Wednesday het volgende: “De afgelopen jaren ben ik zeer gefascineerd geraakt door ‘verboden’ geschiedenisboeken, religie/astrotheologie en allerlei samenzweringstheorieën. Het onderwerp is gewoon zo vreemd en bizar. Als kind heb ik vliegende objecten gezien aan de hemel, die geen normale vliegtuigen waren of vallende sterren. Deze objecten voerden manoeuvres uit die onmogelijk waren voor voertuigen op fossiele brandstof. Ik zeg niet dat het aliens waren; het kan net zo goed dat de overheid geheime experimenten aan het uitvoeren was. Recentelijk heb ik dingen gezien die zeker de technologie die wij hier op aarde hebben te boven gaan. Ik heb er veel over gelezen en het inspireerde mij erover te schrijven, en erover te vertellen via mijn eigen ‘vreemde’ concept-album.”

Wednesday 13 gaat maart 2015 touren in de UK. Nederlandse tourdata zijn [nog] niet bekend.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ