Lamb of God, Clutch en King 810 bevestigd voor FortaRock 2015

Facebookrssmail

De Amerikaanse bands Lamb of God, Clutch en King 810 zijn bevestigd voor FortaRock 2015. Eerder zijn Slipknot, Epica, Godsmack, Converge, Red Fang en Dying Fetus al bekend gemaakt. De zevende editie van FortaRock vindt plaats op zaterdag 6 juni 2015 in het Goffertpark te Nijmegen. De kaartverkoop is gisteren gestart.

Lamb of God, (c) Hans Schoo/RockMuZine.nl
Lamb of God, (c) Hans Schoo/RockMuZine.nl

Er zijn maar weinig hedendaagse metalbands zo populair als het Amerikaanse Lamb of God. De albums die deze Amerikanen tot nu toe uitbrachten staan vol rauwe, intense moderne metal met een dikke groove. De vlijmscherpe riffs, retestrakke drumsectie en bevlogen zang maken het plaatje compleet. Als vaandeldrager van de zogenoemde New Wave Of American Heavy Metal (NWOAHM) is Lamb of God al vaak de opvolger genoemd van het legendarische Pantera. Ongenadig hard, akelig strak en voorzien van een authentieke frontman in de vorm van Randy Blythe. Een nieuw album is in de maak, waarmee het vijftal in 2015 terugkeert naar Europa voor een reeks festivaloptredens en doet daarbij voor de tweede keer FortaRock aan.

Het Amerikaanse Clutch is al sinds de jaren negentig actief en staat bekend om hun soulvolle heavy rock en is wars van trends en hypes. De gitaren ronken en funken, het orgel knort, de drums leggen een stevig fundament en Fallon brult zijn teksten met een diepe, krachtige stem. De bluesy sound vormt dan ook de basis van de nummers die langzaam, maar zeer zeker over je heen gewalst worden. Sinds de oprichting spelen de vier heren in dezelfde bezetting en ook naar hun vele fans zijn ze hondstrouw, met netjes om de paar jaar een nieuw album en tour. Het tiende en meest recente album ‘Earth Rocker’ is de zwaarste en snelste Clutch plaat tot nu toe.

De Amerikaanse band King 810 is afkomstig uit Flint, Michigan, een van de meest gewelddadige steden van de Verenigde Staten. De band is getekend door Roadrunner en de eerste volledige langspeler ‘Memoirs of a Murderer’ bestaat uit een mix van bruut eerlijke teksten en bikkelharde riffs, afgewisseld met zielsnijdende ‘spoken word’ voordrachten. De muziek zelf doet het meest denken aan het vroegere Slipknot werk met de houding van de gangstarap van eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Dat het niet per se voor de tere zieltjes weggelegd is, blijkt wel uit de reputatie die de band inmiddels heeft opgebouwd. Aan King 810 om de nuchtere Hollandse metal- en rockfans te overtuigen tijdens dit allereerste optreden in Nederland.

Foto (c) Hans Schoo

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ