The Shakedown 8 & 12AM naar MFC Coevorden

Facebookrssmail

Zaterdag 18 januari opent het MFC Coevorden het nieuwe jaar 2020 met  een avond gevuld met folkrock, ska, punk, blues en reggae. Dit alles  met medewerking van het uit Klazienaveen afkomstige ’12AM’ en het in  Lelystad huizende ‘The Shakedown 8’. Dus voor de liefhebbers van Ierse  en exotische tunes valt er wat te beleven in het podium aan de  monierweg.

The Shakedown 8

The Shakedown 8 is een band met veel afwisseling in hun muziek die  zich niet in een hokje laten drukken, want met één voet vast in  uitgehard cement en de andere vrij om te bewegen tussen reggae, gipsy,  punk, blues en rock ‘n roll is het haast onmogelijk om niet te bewegen  op hun shakende beats. In de kern van de band huist onder andere een  strakke achtergrondbeat bestaande uit drums, een zware pompende bas en  een feestelijke ritmegitaar. Vergezeld door meerdere instrumenten  zoals; orgel, piano, accordeons en natuurlijk ook zang. De band blinkt uit met een mix van melodische, uptempo en catchy  songs. Met als gevolg dat de band sinds 2009 hun publiek beroert door  héél Nederland, België en Duitsland met hun energieke liveshows en hun  unieke geluid.

Als headliner en waar gevraagd ook als support act van een hele reeks  bands zoals; The Skatalites, The Toasters, The Slackers, Voodoo Glow  Skulls, Peter Pan Speedrock en bijvoorbeeld The Resignators, heeft The  Shakedown 8 meerdere malen bewezen dat zij de juiste band zijn op elk  feest waar de boel even serieus door elkaar geschud moet worden.

12AM

12AM bestaat uit de drie heren Tim Klaver en beiden uit dezelfde  bloedlijn Danny en Stefan de Roo. De band afkomstig uit Emmen en Klazienaveen speelt een energieke mix  van opzwepende en modern rock en voor invloeden uit folk muziek  draaien ze hun hand ook niet om, dus voor elk wat wils is het devies.

Met een duidelijke passie voor zowel rock en modern rock en een ruime  hoeveelheid eigen muziek op zak is na twee singles uiteindelijk in  juni 2018 hun debuut cd verschenen getiteld: ‘It’s Just A Matter Of  Time’. Dit werpt zijn vruchten af want, na optredens op Sweelpop,  RundeRock, ‘Folk veur Volk an de Gruppe’ en een reeks met shows in  verschillende zalen in de regio spelen ze voor de tweede keer in het  MFC Coevorden.

Zaterdagavond 18 januari opent het Metal Front Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur staat de eerste band klaar voor het  startschot.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ