Mike Porcaro (Toto) overleden

Facebookrssmail

Mike PorcaroMike Porcaro, voormalig bassist van de Amerikaanse band Toto, is zondag in zijn slaap overleden ten gevolge van de slopende ziekte ALS. Mike kwam in 1982 als bassist bij de door onder meer zijn broers Jeff en Steve Porcaro gevormde band, hoewel hij al veel eerder met de band meespeelde. Met Toto had Mike successen als ‘I’ll Be Over You’, ‘Pamela’, ‘Stop loving you’ en ‘Mushanga’. Porcaro won met de band verschillende Grammy Awards en toerde meermaals over de hele wereld.

In 2007 stopte Porcaro met spelen, en werd vervangen door Leland Sklar. De reden voor zijn vertrek uit de muziek kwam in 2010, toen bekend werd dat Mike Porcaro aan de ziekte ALS leed. Toto toerde in 2011 en 2012 om geld in te zamelen voor Mike’s herstel. Bass werd tijdens die toernee’s gespeeld door Nathan East.

Mike Porcaro overleed op 59-jarige leeftijd in zijn slaap, thuis in Los Angeles.

Foto (c) Mark Regemann, Wikipedia.de

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ