Europe eenmalig naar Nederland

Facebookrssmail

europeEurope komt naar Nederland, en wel op 22 november naar het muziekcentrum in Enschede. De Zweedse band (uit Upplands Väsby) was oorspronkelijk een progressieve rock-groep, maar om meer airplay te krijgen stapte Europe over op een softer geluid met een prominentere rol voor de keyboards. De band begon in 1979 onder de naam “Force”. Met die naam wonnen ze in Zweden ‘Luciarock’, een talentenjacht voor bands. Ze speelden daar “In the Future to come” en “The king will return”. Deze nummers zijn terug te vinden op hun eerste CD ‘Europe’.

Europe brak internationaal door met het nummer ‘The Final Countdown’ uit 1986. Er is ook een wereldtour geweest die ‘The final countdown’ heette. Dit nummer stond in veel landen, waaronder Nederland en België, op nummer 1 en geldt voor velen als een rock-klassieker. Het was in Nederland de bestverkochte single van 1986. Gedurende de jaren 80 scoorde Europe nog een paar hits, waarvan ‘Rock the Night’, ‘Carrie’ en ‘Superstitious’ de bekendste zijn. In Japan geldt ‘Seven doors hotel’, een nummer van het debuutalbum ‘Europe’, als een rockklassieker. Het werd daar gebruikt als leader in een bekende film.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ