Ritchie Blackmore gaat weer rock spelen

Facebookrssmail

Ritchie Blackmore, de legendarische, humeurige en voor velen beste hardrock-gitarist denkt na over het spelen van een aantal shows volgend jaar juni. Voormalig Rainbow en Deep Purple zanger Joe Lynn Turner had het vorig jaar al over een reünie omdat Blackmore ook weer rock wilde spelen naast zijn middeleeuwse folk band Blackmore’s Night. Is dit het resultaat van jarenlange speculaties en mislukte reünies? Rainbow ging niet door omdat Cozy Powell (drum) en Ronnie James Dio (zang) overleden zijn. Deep Purple (Mark 3) ging eveneens niet door na het overlijden van Jon Lord (Hammond). Achter deze reünie was zanger David Coverdale (Deep Purple en Whitesnake) de motor.

Richie BlackmoreIn een interview met de Franse krant Le Parisien, waar gevraagd wordt of de uitspraken van Joe Lynn Turner waar zijn, zegt Blackmore “There’s some truth, but also a bit of confusion and uncertainty. I’m thinking about playing rock again, just for a few days, next june. But for now, I’m not decided on the persons I want to work with. I’ve got a good idea about the ideal candidates, but it wouldn’t be fair to say anything now. I will know exactly in one month who I want to have in this band to play Deep Purple and Rainbow songs. We’ll will probably play three or four shows in June 2016, that’s all.”

Blackmore bevestigt dat er zo goed als zeker een show op een Frans festival bij zit. Dat kan vrijwel alleen maar Hellfest zijn. Blackmore voegt er nog aan toe “I think that Joe (Lynn Turner) will not be part of the adventure and he doesn’t know yet. He does his thing, I like him and I made good albums and songs with him, like ‘Street of dreams’. But I’m thinking about doing a mixture in the band, with famous people and not so famous ones. That’s my state of mind at the moment.”

Als reprise zegt Blackmore: “There should be about three or four people who might be interested.” Dat dit doorgaat lijkt wel zeker als je al aangeeft dat je drie of vier optredens in juni 2016 gaat doen. Het grote speculeren van waar en met wie kan beginnen. Wellicht weten we meer over een maand…

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ