My Dying Bride komt met nieuw album, ‘Feel The Misery’

Facebookrssmail

Het nieuwste wapenfeit in het arsenaal van My Dying Bride komt uit op 18 september, ‘Feel The Misery’. De acht nieuwe songs op het album vormen een verpletterende epic-doom-luistertrip en markeren de terugkeer van gitarist Calvin Robertshaw in de band. My Dying Bride presenteert met Feel The Misery het zwaarste en meest duistere album in de bijna 25-jarige geschiedenis van de band. De opnames van het album werden voltooid in de Academy Studios in Dewsbury, waar alle ‘classic’ albums uit de beginperiode van de band werden opgenomen, waaronder het debuut As Flowers Wither uit 1992.

My Dying Bride feel the miseryThematisch levert My Dying Bride wederom een zware plaat af, vol melancholie en wreedheid. De band over het album: “The crushing of hearts and the solemn farewells to friends and lovers twinned with the destruction of flesh and the passions of cruelty are laid neatly for the listener to devour and savour. Eight new compositions detailing the path of life through dark doors and the burdens we all must endure simply to make it to the end, My Dying Bride have returned with a foreboding new album which may enlighten, delight and consume the soul in one epic sitting”.

My Dying Bride zwaait de scepter in het doom metal genre sinds het debuutalbum As Flowers Wither in 1992 werd uitgebracht op Peaceville Records. Met hun zware, atmosferische sound zijn ze in een kwart eeuw uitgegroeid tot één van de meest essentiële en legendarische doom-metal bands.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ